TUMMYTOX blogs.

7 moduri pentru combaterea căderii sezoniere a părului 

Imaginează-ți acest scenariu: ți-ai spălat părul, ai clătit șamponul și acum e timpul să aplici balsamul... Groază! Te trezești cu smocuri de păr în mâini. Ai observat că părul tău era cam tern și deteriorat la sfârșitul verii, dar nu ți-ai imaginat niciodată că este atât de rău!

7 tips for reducing seasonal hair loss

Știm că poate fi îngrijorător, dar înainte de a declanșa alarma de urgență pentru păr, respiră adânc. Să vedem de ce se întâmplă și să descoperim câteva sfaturi utile care pot ajuta la rezolvarea acestei probleme și la menținerea unui păr sănătos și strălucitor pe tot parcursul anului!

Care sunt cauzele căderii părului?

De ce pierzi brusc atât de mult păr? Ei bine, pentru a înțelege cu adevărat acest lucru, trebuie mai întâi să analizăm ciclurile de creștere a părului.

Există trei etape în ciclul de creștere a părului: o fază de creștere, o fază intermediară și o fază de repaus. După perioada de repaus, părul intră în faza finală, în care firele de păr sunt eliberate din foliculii lor și cad.

Putem trece prin aceste cicluri în ritmuri diferite și în momente diferite ale vieții și ale anului. Așadar, de ce este posibil să observi o pierdere mai accentuată a părului la sfârșitul verii și începutul toamnei? Probabil că schimbarea de temperatură exercită un stres mai mare asupra scalpului și foliculilor tăi.

Dar cum îți poți da seama dacă este doar o problemă temporară sau ceva ce ar trebui să te îngrijoreze? Dacă observi acest lucru în aceeași perioadă în fiecare an și dacă părul nu cade doar într-un singur loc, probabil că este vorba de căderea sezonieră a părului. Până la urmă, părul tău va reveni la stadiul de creștere.

Deși nu poți opri complet căderea sezonieră a părului, am alcătuit o listă utilă de lucruri pe care le poți face pentru a o reduce la minimum și pentru a avea un păr frumos în fiecare zi a anului.

7 sfaturi pentru a controla căderea părului

1. Protejează-ți părul  

La fel ca și pielea, firele de păr prețioase pot fi deteriorate de soare, mare, nisip și alți factori de mediu. Protejarea lor poate ajuta la reducerea stresului asupra foliculilor care poate duce la căderea părului. Folosește loțiuni și uleiuri hrănitoare și protectoare și acoperă-te cu o pălărie sau o eșarfă elegantă atunci când soarele sau frigul sunt cu adevărat severe.

2. Balsamul sau masca de păr este cel mai bun prieten al tău

Un balsam hrănitor îți va menține părul hidratat, cu aspect strălucitor, ceea ce este deosebit de important în timpul tranzițiilor sezoniere. Părul hidratat este mai puțin predispus ruperii și căderii. Și iată un sfat de profesionist: clătește-l cu apă rece pentru a închide porii și a păstra scalpul curat pentru mai mult timp.

3. Tunde vârfurile despicate  

Tunderea regulată menține aspectul fantastic al părului și te ajută să scapi de acele vârfuri despicate. Eliminându-le, eviți pierderea suplimentară a părului din cauza ruperii, mai ales în timpul schimbărilor de sezon, când părul este mai vulnerabil.

4. Schimbă-ți stilul

Porți aceeași coadă de cal sau același coc zi de zi? Coafurile strânse pot fi solicitante pentru părul tău, mai ales dacă optezi mereu pentru același stil. Schimbându-ți look-ul, reduci presiunea constantă asupra acelorași foliculi, ceea ce poate fi deosebit de benefic în perioadele de cădere crescută a părului. Lasă-ți șuvițele libere în cea mai mare parte a timpului - iar dacă îți este rușine că îți cade părul în față, o bentiță frumoasă poate rezolva problema.

5. Evită căldura 

Coafarea cu căldură excesivă poate usca părul și poate chiar să ardă scalpul. Dacă poți, lasă-ți părul să se usuce la aer. Dacă folosești un uscător de păr, setează-l la o temperatură mai mică pentru a minimiza daunele. Iar dacă îți plac coafurile ondulate, schimbă-ți ondulatorul cu unul fără căldură.

6. Periază părul cu grijă

Descurcarea brutală poate duce la căderea prematură a părului sau la rupturi inutile. Pe părul umed, folosește întotdeauna un pieptene cu dinți mari sau o perie concepută pentru periajul părului umed și începe de la vârfuri, urcând ușor spre rădăcini pentru a evita ruperea. Asigură-te că folosești piepteni și perii de bună calitate și că eviți periajul energic.

7. Întărește și repară părul cu un supliment alimentar!

Una dintre cele mai bune modalități de a reduce căderea părului și de a favoriza creșterea acestuia este hrănirea părului din interior spre exterior. Un supliment alimentar natural bogat în ingrediente care hrănesc părul ar putea fi soluția pentru reducerea căderii părului și obținerea unui păr fabulos!

Susține părul din interior spre exterior cu Double Hair

Știu; căderea sezonieră a părului poate fi descurajantă. Meriți mai mult! De aceea am căutat cea mai bună modalitate de a rezolva această problemă. Iată capsulele Double Hair - aliatul nostru de încredere pentru îngrijirea părului, care oferă părului toate substanțele nutritive de care are nevoie în timpul schimbărilor sezoniere și nu numai.

Ingredientul nostru vedetă este extractul patentat de germeni de mazăre AnaGain™ Nu. Acest ingredient uimitor ajută la creșterea și întărirea părului și reduce căderea acestuia, pentru un volum și o grosime demne de cele mai mari vise ale tale. Imaginează-ți: reducerea căderii părului cu până la 33,9%* în doar 28 de zile*!

În plus, Double Hair stimulează producția de cheratină (bun venit, rezistență!) și îmbunătățește microcirculația scalpului (ura, creștere!).

Redu căderea sezonieră a părului și arată-le șuvițelor tale puțină dragoste cu Double Hair! Acum disponibil cu o reducere specială pentru o perioadă limitată de timp.

Disclaimer: efectele produsului pot varia de la o persoană la alta și pot fi diferite de cele descrise pe site. Produsele noastre nu sunt destinate prevenirii, tratării sau vindecării vreunei boli sau afecțiuni grave. Este important menținerea unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos.

Produse pentru tine

FRUMUSEȚE
-30%
Preț special 92,99  RON Preț obișnuit 133,00  RON As low as 82,99  RON
Vezi produsul
FRUMUSEȚE
-25%
Preț special 97,00  RON Preț obișnuit 129,00  RON As low as 51,00  RON
Vezi produsul