TUMMYTOX blogs.

Șase sfaturi pentru îngrijirea părului vara (cu idei de coafuri!)

A venit vara și, odată cu ea, zilele nesfârșite sub soare! Ești la plajă, ți-ai aplicat crema de protecție solară pe piele și ți-ai protejat ochii cu ochelari de soare eleganți. Cum rămâne cu părul tău frumos? Soarele arzător, căldura aspră, clorul din piscine, apa de mare și aerul uscat afectează puternic părul și scalpul

6 summer hair care tips

Fie că te confrunți deja cu ruperea și căderea părului, fie că încerci să menții acea strălucire sănătoasă, îngrijirea părului vara este esențială! Continuă să citești pentru a descoperi secretul menținerii unor șuvițe impecabile superbe pe tot parcursul verii! 

Prețul distracției la soare

În timp ce te bucuri de o zi însorită la mare, părul tău suferă mai multe deteriorări decât probabil îți dai seama. Razele solare puternice pot distruge hidratarea și slăbi structura firelor de păr, lăsându-l uscat, fragil și predispus la rupere. În plus, razele UV pot deteriora scalpul, provocând căderea părului în timp! 

Dar soarele nu este singura problemă. S-ar putea să fi observat că, după o baie în piscină sau în mare, părul tău pare aspru și are un aspect tern. Acest lucru se întâmplă pentru că apa sărată și clorul din piscine pot afecta secrețiile naturale ale părului și scalpului. 

Dacă vrei să îți menții părul sănătos și lung, trebuie să îmbunătățești modul de îngrijire pe timpul verii! Astfel, poți evita și o tunsoare bruscă în lunile de toamnă.

Șase obiceiuri de îngrijire a părului pe care să le începi vara aceasta

Deși nu poți controla vremea, poți, de fapt, să-ți reevaluezi rutina actuală de îngrijire a părului. S-ar putea să faci deja unele greșeli care să împiedice creșterea părului și care îți transformă încet-încet părul într-un coșmar.

Folosirea aparatelor termice și uscarea părului cu un prosop obișnuit este o mare greșeală în timpul verii, deoarece acestea fragilizează părul și predispun la despicarea vârfurilor. O altă greșeală este purtarea cozilor de cal și a cocurilor strânse. Acestea pot exercita o presiune mare asupra scalpului și a firelor de păr, ducând la ruperea și chiar la căderea părului. 

1. Menține părul hidratat 

Acordă prioritate revigorării părului tău! Produse precum balsamurile fără clătire, uleiurile și spray-urile protectoare vor ajuta la menținerea hidratării și vor conferi părului catifelare și strălucire. Folosește o eșarfă sau o pălărie pentru a evita o mai mare uscare a șuvițelor. Acest lucru ajută și la păstrarea vitalității culorii părului! 

2. Alege uscarea naturală a părului la aer 

Acordă-i părului tău o pauză de la instrumentele de coafat termice și uscătoarele de păr și lasă-l să se usuce la aer ori de câte ori este posibil. Acest lucru nu numai că minimizează daunele provocate de căldură, dar adaugă și o notă de frumusețe naturală lipsită de efort stilului tău.  

3. Renunță la prosopul aspru 

Schimbă prosopul obișnuit cu unul delicat din microfibre atunci când îți usuci părul. Prosoapele din microfibre sunt concepute pentru a absorbi eficient umiditatea fără a provoca fricțiune sau a deteriora cuticula părului. Acest lucru va preveni încrețirea și ruperea, lăsând părul mai sănătos și mai suplu. 

4. Îmbunătățește somnul de frumusețe 

Schimbă fețele de pernă din bumbac cu unele din mătase sau satin. Aceste țesături de lux ajută părul să rețină umiditatea din produsele cosmetice pentru păr și uleiurile naturale, reducând frecarea care poate duce la încurcarea, încrețirea și ruperea firelor. Prin această schimbare simplă, te vei trezi cu un păr mai moale și mai strălucitor! 

5. Coafuri drăguțe și lejere 

Când vine vorba de coafuri, optează pentru cele care nu întind părul sau scalpul. În timp ce o coadă de cal joasă sau folosirea unui clește de păr sunt câteva modalități de protecție excelente când ești în criză de timp, aceste 3 coafuri vor menține protecția părului, îl vor îndepărta de față și va arăta uimitor! 

  • Cocul voit dezordonat: lasă capul în jos și adună-ți părul într-o coadă de cal înaltă în creștetul capului. Răsucește părul până când se creează un coc și fixează-l cu un elastic. Separă șuvițele cocului pentru a reduce tensiunea.
  • Coc împletit: adună tot părul și împletește-l în mod normal. Strânge împletitura la baza capului și folosește agrafe pentru a o fixa. 
  • Împletitură olandeză: pornește de la creștetul capului și separă părul în 3 șuvițe. Treci șuvița din dreapta sub cea din mijloc și repetă cu șuvița stângă. Acum ia o mică șuviță de păr din părțile laterale și adaugă-o șuviței înainte de a o trece pe sub ea. Treptat, adaugă tot părul din părțile laterale. Fixează și trage ușor de împletitură pentru a minimiza tensiunea și a crea mai mult volum. 

Sănătatea părului începe din interior

Este ușor să te lași atrasă de farmecul produselor miraculoase de îngrijire a părului în momentul în care observi deteriorarea acestuia. Deși acestea pot oferi cu siguranță anumite beneficii, este esențial să recunoaștem că adevărata sănătate a părului merge dincolo de tratamentele superficiale. Niciun balsam intens nu va repara părul fragil! 

Fie că te confrunți cu căderea excesivă și ruperea părului, fie că vrei doar să îți lași bretonul să crească, trebuie să te gândești la alimentație. Mai exact, suplimentele pentru păr cu nutrienți vitali pentru întărirea părului fragil. 

Dacă ești o persoană care nu poate trăi fără a-și coafa părul cu căldură sau a-l vopsi, dar vrei să eviți ruperea, gândește-te să te răsfeți cu jeleurile Hair Care Gummies. Cu o doză mare de biotină, vitamina frumuseții și alți 12 nutrienți esențiali, acestea fortifică părul și îi mențin sănătatea.

Dacă vrei o creștere a părului, Double Hair te poate ajuta. Cu tripla sa acțiune și 10 ingrediente care refac părul, stimulează creșterea firelor, reduce căderea părului și îmbunătățește densitatea acestuia. Pentru un păr mai lung și cu aspect mai bogat! 

Împreună, Double Hair și Hair Care Gummies creează un duo imbatabil care hrănește, întărește și ajută părul să crească lung și sănătos. Adăugând acest supliment nutritiv rutinei de îngrijire a părului, poți vedea fire de păr nou crescând în aproximativ de 30* zile

Nu uita, creșterea părului este un proces gradual. Ai răbdare și fii consecventă cu rutina ta și, cât de curând, te vei bucura de șuvițele fabuloase pe care ți le-ai dorit întotdeauna! 

*Disclaimer: efectele produsului pot varia de la o persoană la alta și pot fi diferite de cele descrise pe site. Produsele noastre nu sunt destinate prevenirii, tratării sau vindecării vreunei boli sau afecțiuni grave. Menținerea unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos este importantă.

Produse pentru tine

FRUMUSEȚE
-30%
Preț special 140,00  RON Preț obișnuit 200,00  RON As low as 99,00  RON
Vezi produsul