TUMMYTOX blogs.

Dincolo de digestie: descoperă toate beneficiile probioticelor (chiar și pe cele mai puțin cunoscute)

Aș paria pe faptul că, îndată ce auzi cuvintele probiotice și enzime lactice, te duci imediat cu gândul la produse de echilibrare intestinală, care trebuie folosite doar la nevoie.

Departe de adevăr!

În realitate, rolul principal al probioticelor (care nu sunt altceva decât "bacteriile bune" din organism) este de a menține echilibrul microbiomului.

Și știi ce înseamnă acest lucru? Că aceste microorganisme nu numai că au potențialul de a îmbunătăți atât de multe aspecte ale stării fizice, dar pot și să influențeze în mod pozitiv sănătatea mentală și chiar să te ajute să slăbești.

Dacă toate acestea ți se par deja incredibile... Atunci așteaptă să citești și restul!

Beyond digestion: exploring the lesser-known benefits of probiotics

Să nu faci greșeala de a asocia intestinul doar cu procesul de digestie a alimentelor.

În interiorul acestuia trăiesc numeroase bacterii, viruși și spori, care formează ceea ce este cunoscut prin termenul științific de microbiotă. Această mare familie de microorganisme este responsabilă pentru bunăstarea fizică și mentală și face tot ceea ce îi stă în putință pentru a asigura o armonie perfectă a organismului.

Dar, după cum îți poți imagina, nu este ușor să menții microbiota perfect echilibrată.

Și tocmai atunci când acest echilibru se destramă, începi să observi apariția anumitor dificultăți: digestie greoaie, dificultăți în a slăbi, o funcționare deficitară a sistemului imunitar, balonări abdominale constante, disconfort vaginal, probleme cutanate. Și acestea sunt doar cele mai frecvente!

Te întrebi cum să restabilești echilibrul? Cu ajutorul probioticelor!

Da, pentru că aceste "bacterii bune" care ajută la reechilibrarea microbiotei intestinale, nu numai că au un impact extraordinar asupra digestiei, dar oferă multe alte beneficii întregului organism!

1. Întăresc sistemul imunitar

Probioticele pot fi ideale pentru întărirea sistemului imunitar dacă te confrunți adesea cu viruși și infecții.

S-a demonstrat că probioticele interacționează cu celulele imunitare și le activează, ceea ce îți conferă o mai mare rezistență în lupta împotriva acestor tipuri de probleme.

2. Contribuie la îmbunătățirea sănătății mentale

Ceea ce este cunoscut sub numele de axa intestin-creier este o legătură specială între aceste două părți ale corpului, care se influențează adesea reciproc.

De aceea, atunci când ești stresată, ai uneori crampe abdominale sau, dimpotrivă, când ai probleme digestive, începi să te simți mai anxioasă.

Acum înțelegi de ce a avea un intestin sănătos îți poate îmbunătăți și starea de spirit?

3. Îmbunătățesc sănătatea vaginală

Cercetările au arătat că anumite tulpini de fermenți lactici (cum ar fi Lactobacillus rhamnosus și Lactobacillus fermentum) sunt foarte eficiente în îmbunătățirea microbiotei vaginale și în combaterea unor neplăceri, cum ar fi infecțiile cu fungi și vaginoza bacteriană.

4. Fac pielea mai frumoasă și mai sănătoasă

Din ce în ce mai multe date** au arătat că administrarea probioticelor sub diferite forme (suplimente sau produse topice) poate preveni și trata probleme ale pielii, cum ar fi eczema, acneea sau uscăciunea.

În plus, o analiză din 2016** a arătat că probioticele pot, de asemenea, să încetinească semnele îmbătrânirii, protejând pielea de stresul oxidativ și de daunele provocate de soare și făcând-o mai luminoasă.

5. Stimulează slăbirea

Bacteriile benefice din intestin pot fi de mare ajutor în gestionarea greutății.

Cercetătorii au descoperit că a avea un echilibru bacterian corect nu numai că poate stimula pierderea în greutate, dar poate ajuta și la combaterea grăsimii abdominale dificile și a balonării.

Probiotice și culturi lactice: ghid de cumpărături  

Primul lucru căruia trebuie să îi acorzi atenție sunt diferitele tulpini bacteriene, deoarece fiecare dintre ele aduce beneficii specifice pentru a rezolva anumite probleme.

De exemplu, cei mai buni aliați pentru bunăstarea intestinală sunt enzimele lactice. Acestea stimulează digestia și slăbirea, întăresc sistemul imunitar, favorizează sănătatea vaginală și a pielii și, de asemenea, ajută la menținerea stresului sub control.

Bifidobacteriile sunt, de asemenea, destul de populare, deoarece ajută la digerarea fibrelor alimentare, reglează glicemia, îmbunătățesc funcția cerebrală, îngrijesc pielea și favorizează slăbirea.

Și cum să nu menționăm și drojdiile probiotice: adevărați supereroi capabili să îmbunătățească starea generală de bine a întregului intestin!

Dar un alt factor decisiv în alegerea probioticului potrivit este rata de supraviețuire a culturilor bacteriene.

Aceasta este cea care determină câte dintre ele supraviețuiesc călătoriei dificile prin tractul digestiv, ajungând vii și sănătoase la destinație: în intestin!

O rată de supraviețuire ridicată înseamnă că există mai multe șanse de a obține rezultate reale în urma utilizării probioticelor. Prin urmare, este important să alegi doar produse care au fost testate prin studii clinice care demonstrează rata de supraviețuire a culturilor lor bacteriene.

Dar care este probioticul potrivit pentru tine?  

Alegerea unui probiotic specific nevoilor tale este esențială dacă vrei să obții rapid rezultatele dorite. Și acesta este motivul care a stat la baza creării liniei noastre de probiotice TummyBiotics, specializată astfel încât să răspundă nevoilor fiecărei femei!

Dar acum hai să aflăm care este probioticul potrivit ție!

Flatten That Tummy

Lactobacillus plantarum IMC 510® nu este un probiotic oarecare. Am ales această tulpină patentată pentru capacitatea sa (evident, dovedită clinic) de a stimula slăbirea și am combinat-o cu extract de ceai verde, un ingredient cunoscut pentru proprietățile sale de ardere a grăsimilor.

Doar așa am putut face din Flatten That Tummy probioticul perfect pentru a contribui la atingerea rapidă a obiectivelor de slăbire, având în același timp grijă de bunăstarea intestinală!

Obține abdomenul plat pe care ți l-ai dorit dintotdeauna »

Bye-Bye Bloat Drink

Retenția de apă te poate face să te umfli ca un balon!

Dar, datorită Bye-Bye Bloat Drink și combinației sale de drojdie probiotică patentată ibSium® și CactiNea™, o formă patentată de extract de fructe de cactus, poți în sfârșit să combați balonarea abdominală, retenția de apă și tot disconfortul intestinal și să te simți din nou confortabil în orice situație.

În plus, aroma sa delicioasă de afine îl face foarte plăcut de băut în orice moment al zilei!

Scapă definitiv de retenția de apă»

*Rezultatele pot varia de la o persoană la alta și pot fi diferite de cele descrise pe site. Produsele noastre nu sunt destinate prevenirii, tratării sau vindecării bolilor sau afecțiunilor grave.

**Surse:  

Omar, J. M., Chan, Y.-M., Jones, M. L., Prakash, S., & Jones, P. J. H. (2012, October 9). Lactobacillus fermentum and lactobacillus amylovorus as probiotics alter body adiposity and gut microflora in healthy persons. Journal of Functional Foods. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464612001399 

Roudsari MR, Karimi R, Sohrabvandi S, Mortazavian AM. Health effects of probiotics on the skin. Crit Rev Food Sci Nutr. 2015;55(9):1219-40. doi: 10.1080/10408398.2012.680078. PMID: 24364369. 

Sharma, D., Kober, M.-M., & Bowe, W. P. (n.d.). Anti-aging effects of probiotics. JDDonline. https://jddonline.com/articles/anti-aging-effects-of-probiotics-S1545961616P0009X/ 

Probiotics may help boost mood and cognitive function. Harvard Health. (2019, June 8). https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/probiotics-may-help-boost-mood-and-cognitive-function