TUMMYTOX blogs.

7 TEHNICI DE COMBATERE A STRESULUI ÎN AUTO-IZOLARE

Viața noastră s-a schimbat dramatic, în ultimele săptămâni. Suntem închise acasă și libertatea noastră este restricționată.

Și probabil crezi că același lucru l-am făcut și noi... la început ideea a sunat excelent, dar acum suntem deja stresate și abia așteptăm ca toate acestea să se termine!

image

Ce este stresul?

Stresul este reacția defensivă naturală a organismului la un potențial pericol. Activează hormonul stresului, cortizol, care determină organismul să răspundă la o reacție de stres „de scăpare sau de luptă”. Este un semnal pe care creierul îl transmite întregului corp parcă să spună: „Atenție! Pregătiți corpul pentru pericol! Opriți imediat toate funcțiile irelevante și concentrați-vă doar pe protejarea corpului împotriva pericolului ” .

Astfel de reacții sunt naturale, benefice, chiar necesare în mod evolutiv dacă sunt pe termen scurt - îl numim stres acutDar, odată ce pericolul a trecut și situația stresantă a fost depășită, corpul va reveni la normal.

Problema este însă stresul pe termen lung - un stres cronic cu care se confruntă mulți și nu doar acum. Corpul se află constant într-o stare de excitare și alertă, incapabil să se relaxeze, ceea ce duce la epuizare și perturbarea echilibrului mentalNu putem gândi clar și rațional, să acționăm eficient și să ne bucurăm de viață. Putem simți furie, arsuri, probleme de concentrare , iritabilitate, tristețe, epuizare ...

De asemenea, stresul afectează negativ sistemul cardiovascular, somnul, reproducerea, imunitatea ...

Managementul stresului

Izolarea este un factor destul de puternic pentru stres, pentru mulți dintre noi. Poate părea că acum nu ești mai stresat decât de obicei, dar de ce ai fi stresat, de ce să-ți distrugi sănătatea? De aceea, am pregătit câteva tehnici foarte eficiente de gestionare a stresului cu care psihologii și psihiatrii lucrează și în terapie.

1. Limitează consumul de alcool, cofeină

Oamenii cred adesea că aceste lucruri ajută la tratarea stresului, dar alcoolul și cofeina agravează de fapt stresul.

2. Mănâncă sănătos și echilibrat

Aportul adecvat al tuturor substanțelor nutritive necesare îmbunătățește sistemul imunitar și ajută organismul să se apere de efectele negative ale stresului pe termen lung. Imunitatea este acum mai importantă decât orice.

Poți împărtăși idei pentru rețete sănătoase cu prietenii. Poți găsi câteva pe blogul nostru: https://www.tummytox.ro/news/idei-noi-dieta

3. Organizează-ți ziua

Fa-ti un plan zilnic, gândește-te la ce vei face toata ziua, de dimineața până seara. Dar atenție, planul trebuie să fie viabil - dacă scrii că vei alerga 20 de mile la 6 dimineața (și nu sești alergătoare la maraton) și nu o faci, doar îți va agrava stresul.

Lasă întotdeauna timp în programul tău zilnic pentru lucrurile care îți plac și care te fac fericită. Jocuri, lectură, plantează flori pe balcon, desenează, orice te face fericită. Și împărtășește-ți ideile pentru petrecerea timpului liber cu prietenii - trimite-le un film bun, o carte, o piesă de teatru ...

4. Preia controlul asupra a ceea ce poți schimba și acceptă că nu poți controla întotdeauna

Această știre la TV este deja disperatăOprește televizorul! Urmăreștedoar știrile de top o dată pe zi pentru a fi la curent și petrece restul zilei făcând altceva.  

Mai ales în această situație foarte stresantă, nu trebuie să cititești toate comentariile pe rețelele de socializare. Toată lumea are acum o părere și o nevoie de a o exprima, dar nu este responsabilitatea noastră să le citim pe toate. Acestea sunt opiniile lor și nu avem nicio influență asupra lor Deci, de ce să te încurci cu asta acum?

5. Respiră și relaxează-te

Meditația, yoga, respirația adecvată te pot ajuta să te relaxezi și să uiți de problemePoți găsi diverse videoclipuri pe internet și poți încerca câteva exerciții de yoga de bază acasă.

De fiecare dată când vei uita să respiri și ai tendința să accelerezi, oprește-te o secundă și încearcă să respiri adânc . Apoi concentrează-te puțin pe respirația profundă și vei vedea că vei fi mai calmă imediat!

Poți încerca tehnica de respirație 4-7-8 pentru gestionarea stresului și a anxietății:

  • Stai într-o poziție confortabilă
  • Respiră liber și liniștit timp de 4 secunde prin nas
  • Tine-ți respiratia și numără timp de 7 secunde
  • Expiră aerul puternic din plămâni prin gură timp de 8 secunde, menține-ți buzele relaxate
  • Repetă de 4 ori

6. Conversație

Vorbește despre ce te enervează cu cei dragi, suntem în aceeași situație. Cu toate acestea, chiar dacă izolarea este principala ta preocupare acum, încearcă să vorbești despre alte lucruri pentru a respira puțin optimism.

7. Implică-te în activitate fizică

Chiar dacă nu intenționezi să ieși din izolare ca super model, fă exerciții fiziceMișcarea eliberează hormonul fericirii, care suprimă eficient stresul.

Ce poți face fără să părăsești casa / apartamentul?

  • Folosește cantitatea imensă de videoclipuri de pe YouTube, găsește-ți un interes, poți învăța câteva lucruri noi
  • Dă drumul la muzica și dansul preferat
  • Curăță sau rearanjează camera
  • Scoate jocurile vechi și amintește-ți de zilele copilăriei
  • Fă-ți niște ceai cald și relaxează-te

Fă o detoxifiere pentru corp și minte cu ceaiurile noastre zilnice Kick and Sleep Tight!

Pasul 1 - Daily Kick:   Un amestec de ceai verde, urzică, fenicul, păpădie și chimen negru revigorează, reduce balonarea și antrenează metabolismul.
Pasul 2 - Sleep Tight:  coaja de portocală, menta, lemongrasul și hameiul îți vor ajuta corpul să se odihnească, să curețe, să se regenereze și să te pregătească pentru o nouă zi - fără stres.

Produse pentru tine

DETOX ȘI SLĂBIRE
-50%
Preț special 59,00  RON Preț obișnuit 118,72  RON
Vezi produsul