7 semne de alarmă că te apropii de burnout
Am văzut cu toții hashtag-urile, citatele motivaționale și poveștile de pe Instagram ale femeilor active, care se străduiesc să facă față 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Dar să fim realiști pentru un moment. Conceptul de "hustle culture", care proslăvește munca și succesul non-stop, ne poate împinge spre o iluzorie idee de perfecțiune care nu este deloc așa cum pare.
Cu toții suntem dispuși să acceptăm o anumită cantitate de stres în cariera și în viața noastră, dar uneori acesta ne poate face să neglijăm echilibrul dintre viața profesională și cea privată, să ne pierdem din vedere sănătatea și să ajungem la o stare îngrijorătoare cunoscută sub numele de burnout.
Ce este burnout-ul?
Ce se întâmplă în corp când te confrunți cu o situație stresantă? Ei bine, cortizolul, principalul hormon al stresului, declanșează schimbări în organism care te ajută să reacționezi la factorii de stres. Acestea includ aspecte precum creșterea nivelului de zahăr din sânge și încetinirea funcțiilor "non-esențiale" pentru a te asigura că ai suficientă energie pentru a face față unei situații dificile.
În timp ce puțin stres din când în când îți poate da impulsul de care ai nevoie pentru a te descurca în viața de zi cu zi și în carieră, un nivel ridicat constant de cortizol este prea mult pentru organism. În cele din urmă, stresul continuu ar putea duce la burnout - o stare de epuizare mentală, fizică și emoțională completă, din care este mult mai greu să te refaci.
Așadar, înainte de a ajunge atât de departe, să aruncăm o privire asupra modului în care poți identifica momentul în care simptomele de stres ajung să treacă pe terenul simptomelor de epuizare!
7 semnale de alarmă ale epuizării care nu trebuie ignorate
1. Oboseală constantă
Nu de genul "am stat trează până târziu uitându-mă la Netflix". Este o epuizare necruțătoare, omniprezentă, care se infiltrează în fiecare mușchi și gând. Chiar și după o noapte întreagă de somn sau un weekend liber, te trezești cu senzația că ai alergat un maraton, fără energie pentru a face față zilei care urmează.
2. Lipsa motivației și a concentrării
Stresul poate modifica mecanismele cerebrale, îngreunând concentrarea și rezistența la perturbări. Sarcinile de lucru pe care altădată le abordai cu ușurință acum par copleșitoare. Greșelile sunt tot mai frecvente, iar calitatea muncii tale are de suferit.
3. Schimbări de dispoziție
Emoțiile devin imprevizibile. Acum ești în pragul lacrimilor din cauza unui mic eșec, cum ar fi o ceașcă de cafea vărsată; în momentul următor, simți o stare de amorțeală profundă, deconectată de mediul înconjurător și de cei dragi.
4. Probleme interpersonale
Te îndepărtezi de prieteni, familie sau colegi? Spre deosebire de faptul că ai nevoie de puțin "timp pentru tine", retragerea exagerată ar putea fi o încercare subconștientă de a proteja rezervele emoționale aflate în criză.
5. Lipsa îngrijirii de sine
Scăderea energiei și a motivației poate perturba rutina tipică de îngrijire personală. S-ar putea să începi să sari peste ritualul obișnuit de îngrijire a tenului înainte de culcare, să nu ai inspirația necesară pentru a-ți asorta ținutele și să găsești orice scuză pentru a lipsi de la antrenamentele pe care obișnuiai să le adori.
6. Prea puțin sau prea mult apetit
Uneori, s-ar putea să nu ai deloc poftă de mâncare și să simți că mâncatul este doar o sarcină obositoare. În alte zile, s-ar putea să recurgi la alimente reconfortante, să exagerezi pentru a face față stresului și emoțiilor în creștere.
7. Semne fizice de stres
Dincolo de consecințele mentale și emoționale, corpul începe să prezinte semne de stres. Durerile de cap frecvente, durerile inexplicabile, problemele digestive sau fluctuațiile bruște de greutate pot deveni parte din viața ta de zi cu zi.
Sfaturi pentru combaterea semnelor de alarmă ale epuizării
Dacă nu știi de unde să începi, meditația sau exercițiile de respirație pot fii tehnici de relaxare utile, la care poți recurge ori de câte ori ai nevoie.
Exercițiile fizice sunt o altă modalitate excelentă de a combate stresul - chiar dacă este vorba doar de o scurtă plimbare, de întinderi ușoare, de un ritual de yoga relaxant de 10 minute... Orice lucru mărunt poate ajuta la stimularea hormonilor fericirii și la îmbunătățirea stării de spirit.
Nu uita de odihnă! Fă un duș sau o baie caldă înainte de a merge la culcare pentru a te relaxa, evită ecranele, citește o carte în schimb și notează-ți grijile în jurnal înainte, pentru a-ți limpezi mintea și a face loc viselor senine.
Combate stresul și epuizarea cu capsulele Cortisol Balance!
Am înțeles. Viața poate fi agitată. Aici intervine Cortisol Balance și te ajută să faci față stresului cu capul sus.
Cum funcționează? Ei bine, Cortisol Balance este compus din câteva ingrediente puternice de reducere a stresului. Ashwagandha ajută organismul să se adapteze la stres, rhodiola stimulează performanța creierului, iar vitaminele B5 și B6 ajută la reducerea oboselii și a stării de epuizare.
Aceste capsule mici, dar puternice, sunt exact ceea ce trebuie pentru ameliorarea stresului.
Nu uita, este normal să faci un pas înapoi, să respiri și să îți acorzi prioritate. Produsele noastre sunt aici pentru a te susține la fiecare pas!
Produse pentru tine