TUMMYTOX blogs.

Cum influențează hormonii greutatea

Când ești îngrijorată că te-ai îngrășat câteva kilograme, probabil că ultimul lucru la care te gândești sunt hormonii. Dar nu trebuie să fie astfel! 

Adevărul este că hormonii fluctuează. Fluctuațiile hormonale apar de la o zi la alta, de la o lună la alta și în diferite etape ale vieții. Este normal! 

De fapt, micile schimbări ale nivelului hormonal sunt un proces bine pregătit pentru menținerea sănătății corpului, ceea ce include și gestionarea greutății. Din păcate, hormonii nu sunt întotdeauna în echilibru pentru că trăim într-un mediu foarte stresant și poluat care poate provoca dezechilibre hormonale. 

Să aruncăm o privire la modul în care aceste probleme hormonale pot afecta (și vor afecta!) greutatea și cum poți preveni acest lucru! 

Deciphering the hormone-weight connection

Kilogramele în plus sunt de natură hormonală?

Dezechilibrele hormonale sunt ceva cu care multe dintre noi, femeile, ne confruntăm. 80% dintre noi, mai exact. Ciudat, nu-i așa? Dacă încerci să afli dacă grăsimea acumulată recent este de natură hormonală, șansele sunt mari. 

Dar să explicăm mai întâi ce înseamnă creșterea în greutate de natură hormonală. Suntem cu toții familiarizați cu creșterea în greutate "obișnuită" - știi, atunci când te răsfeți cu o lingură de înghețată în plus în fiecare seară sau poate că sari peste antrenamente timp de câteva luni (oops!), iar corpul începe să acumuleze caloriile în plus. 

Apoi, există și creșterea în greutate cauzată de hormoni, căreia nu-i pasă că ai avut o dietă echilibrată și că ai mers la sală de trei ori pe săptămână. 

Dezechilibrele hormonale sunt mai mult decât simple schimbări de dispoziție. De cele mai multe ori, metabolismul încetinește și este ca și cum corpu frânează arderea grăsimilor. Totodată, este posibil ca hormonii să fie adevăratul motiv pentru care ai stat toată ziua cu ochii pe dulciuri! Aceștia pot într-adevăr să te perturbe cu semnalele de foame și să te facă să poftești la variante mai puțin sănătoase. 

Dar ceea ce s-ar putea să nu știi este că hormonii sunt, de asemenea, responsabili de zona în care se va depune grăsimea în exces. Șoldurile, coapsele, poate abdomenul? 

Și indiferent de ce faci, atunci când hormonii sunt în dezechilibru, cântarul probabil că nu va înclina în favoarea ta. 

Când estrogenul preia controlul

Există mulți hormoni diferiți în organism și fiecare dintre ei are un rol unic. Poate că acum te întrebi ce hormon afectează greutatea. Ei bine, insulina, cortizolul, hormonii tiroidieni - toți au rolul lor. Dar estrogenul? Acesta este cu siguranță personajul principal. 

Mai ales atunci când domină întregul proces hormonal! Aceasta se numește dominanță estrogenică și are loc atunci când nivelul de estrogen crește vertiginos, în timp ce ceilalți hormoni se străduiesc să țină pasul. 

Echilibrul organismului este perturbat și s-ar putea ca și tu să te simți puțin dereglată, ca să nu spunem altfel! 

Acum ești fericită, iar în momentul următor ești nervoasă. Creierul pare să se blocheze ori de câte ori ai nevoie să te concentrezi. Ești obosită, dar se pare că nu reușești să adormi. Abdomenul este atât de umflat încât abia te mai încap hainele. 

Nu-i nimic; nu e ca și cum ai vrea să ieși din casă. Tot ce îți dorești cu adevărat să faci în timpul zilei este să te ascunzi sub o pătură cu o bucată de tort de ciocolată. Și mai este și excesul de grăsime care a apărut de nicăieri și care acum se instalează confortabil în jurul șoldurilor, coapselor și feselor tale. 

Nu te îngrijora; nu ești singură în toată această dramă hormonală! 

Cum să oprești creșterea în greutate de natură hormonală

Există o modalitate de a susține organismul înainte ca problemele hormonale să pună stăpânire pe viața ta. Aspecte precum stresul, alimentele foarte procesate, zahărul rafinat și substanțele chimice din produsele cosmetice, toate acestea pot afecta capacitatea de a echilibra hormonii. 

Deși poate că nu vrei să spui adio fardurilor tale încă, este extrem de important să îți găsești spațiul tău zen, să dormi suficient și să îți hrănești corpul cu alimente integrale pentru a ajuta la prevenirea dezechilibrului estrogenic. 

Din păcate însă, acest lucru nu este suficient atunci când te confrunți deja cu dominanța estrogenică. În acest caz, cel mai bun mod de a face față este a prioritiza detoxifierea de estrogen

Există două organe care se ocupă de eliminarea excesului de estrogen, ficatul și intestinul. Întrucât ambele lucrează suplimentar, au într-adevăr nevoie de tot sprijinul posibil. 

Și aici intervine Hormone Balance

Această soluție complet naturală și fără hormoni întărește potențialul de detoxifiere al ficatului și stimulează sănătatea intestinală, favorizând în același timp echilibrul hormonal. Aceasta susține capacitatea organismului de a echilibra estrogenul și de a elimina excesul

Ceea ce înseamnă că dezechilibrul estrogenic nu îți va mai sabota greutatea, iar tu vei reveni la starea de sănătate obișnuită. 

Dacă ești pregătită să pui la punct acești hormoni și să oprești creșterea în greutate pe fond hormonal, încearcă acum Hormone Balance!  



Produse pentru tine

ECHILIBRU HORMONAL
-50%
Preț special 133,00  RON Preț obișnuit 266,00  RON
Vezi produsul
ECHILIBRU HORMONAL
-55%
Preț special 180,00  RON Preț obișnuit 399,00  RON
Vezi produsul