Contactează-ne la: 312295205

Blog

Supă Minestrone

4 porții Minestrone



1 roșie tăiată cubulete
8 cești de supă pui de pui cu un continut scazut de sodiu (sau un amestec de legume si apa)
½ linguriță de cimbru uscat
½ 200g fasole albă (aka cannellini), strecurată
Parmezan
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă medie, tocată
2 căței usturoi, tocați
200g cartofi roșii, tăiați cubulețe
2 morcovi medii, curățați și tăiați
1 dovlecel mediu, tocat
200g Fasole verde păstăi, tăiate
Sare și piper negru după gust

Pe porție:
200 de calorii
5 g de grăsime (1,5 g saturată)
490 mg sodiu

Cum se face

Pasul 1

Se încălzește uleiul de măsline într-o oală mare, la foc mediu. Adăugă ceapa și usturoiul și gătiește până când ceapa este translucidă, aproximativ 3 minute. Se amestecă cartofii, morcovii, dovleceii și fasolea verde. Se condimentează cu puțină sare și se fierbe, amestecând, timp de 3 până la 4 minute, pentru a elibera aromele legumelor. Adăugă roșiile, supa și cimbrul și dă focul mai mic. Se condimentează cu sare (dacă este încă necesar) și piper după gust. Amestecă timp de cel puțin 15 minute până la 45 de minute.

Pasul 2

Înainte de servire, amestecă fasolea albă să fie încălzită. Servește cu puțin pesto și parmezan rasă.




Cea mai bună parte despre minestrone este aceea că aceeași tehnică de bază poate fi aplicată aproape oricăror combinații de legume. Modifică această rețetă în funcție de sezon, păstrând intacte ceapa, usturoiul, cartofii, pesto, roșiile și supa, dar adăugă una din aceste echipe în timp util:
Toamna: dovleac și jumătate de varză de Bruxelles
Iarna: varză elvețiană, varză mărunțită și țelină tocată
Primăvară: Începe cu conopida, apoi adăugă sparanghel și mazăre verde sau fasole în ultimele minute, înainte de a servi

Înapoi la blog