TUMMYTOX blogs.

Consecințele ascunse ale unei diete: 5 motive pentru care dietele cu remedii rapide dăunează sănătății mintale

Nu este o nebunie cum de fiecare dată când deschizi Instagram sau TikTok, apare o nouă dietă la modă, promițând să te ajute să dai jos 10 kg mai repede decât poți spune "10 kg"? 

Scurtăturile sunt excelente atunci când trebuie să fii la serviciu în 10 minute și în fața ta este un ambuteiaj. Dar când vine vorba de slăbit, pot fi dăunătoare.  

Te-ai gândit vreodată la modul în care toate aceste diete de slăbire rapidă în vogă ți-ar putea afecta sănătatea mintală?

the dark side of diets for quick weight loss

Partea ascunsă a dietelor de slăbire rapidă

Regimul cu conținut scăzut de carbohidrați, dieta keto, dieta cu grapefruit... Am putea continua. Toate aceste diete promit rezultate imposibil de rapide. Dar, deși pentru unii pot funcționa pe termen scurt, deseori nu sunt sustenabile pe termen lung și pot avea efecte negative asupra sănătății. 

Principala problemă este că sunt foarte restrictive. Acestea elimină categorii întregi de alimente, privându-te de nutrienți esențiali. Ceea ce poate dăuna grav sănătății fizice. 

Și cu toate restricțiile, s-ar putea să întâmpini chiar și probleme psihice. Iată de ce! 

1. Poți  dezvolta obsesii cu privire la mâncare

Ai observat vreodată cum mâncarea este singurul lucru la care te gândești de fiecare dată când urmezi un plan de slăbire rapidă sau o dietă restrictivă? Te tot gândești la ceea ce poți sau nu poți mânca. Din păcate, aceste gânduri nu dispar întotdeauna odată ce ai oprit regimul. 

Există posibilitatea să te fi condiționat să vezi mâncarea ca fiind "bună" sau "rea". Iar aceste etichete mentale au tendința de a persista pentru mult timp și chiar pot conduce la dezvoltarea unor tipare de alimentație dezordonată.

2. Poți avea probleme privind aspectul fizic 

Valoarea și scopul tău în viață nu ar trebui să se reducă niciodată la cifra de pe cântar sau la mărimea jeanșilor. Dar dietele de slăbire rapidă în vogă te pot face să crezi astfel. 

Este posibil să începi să ai sentimentul unui eșec atunci când nu slăbești sau când progresul tău nu este la fel ca al altor persoane. Acest lucru poate avea consecințe de durată asupra aspectului tău fizic, a stimei de sine și a sănătății mintale. 

3. Poți manifesta schimbări de dispoziție  

Iată cum stau lucrurile - atunci când te privezi de categorii întregi de alimente, îți privezi și creierul de nutrienți esențiali. Nivelul de energie va fi primul care va scădea, iar starea de spirit se va schimba și ea. 

Lucruri mărunte, cum ar fi faptul că telefonul are bateria descărcată, te pot irita și te pot afecta emoțional. Poți chiar să devii complet indiferentă la situațiile care nu implică tema pierderii în greutate.

4. Te poți izola

Ai anulat vreodată planurile cu prietenii sau ai lipsit de la întâlnirile de familie pentru că nu ai fi avut voie să mănânci nimic conform regimului tău de slăbire rapidă?  

Acest lucru poate duce la izolarea de prieteni și familie, ceea ce poate avea un impact negativ asupra bunăstării tale mentale. Pe termen lung, poate duce chiar la afecțiuni grave precum anxietate și depresie. 

5. Poți simți vinovăție TOT timpul  

Știi când te simți rău că ai mâncat tot batonul de ciocolată când ți-ai promis că vei lua doar o bucată... Sau când îți iei angajamentul de a renunța la toate tipurile de zahăr, dar apoi mănânci o felie din tortul aniversar al colegului de serviciu. 

Sentimentul de vinovăție că nu ai respectat dieta îți consumă mintea. S-ar putea chiar să te înfometezi pentru restul zilei. Această emoție nu este benefică pentru sănătatea mintală. Nu ar trebui să te simți niciodată vinovată pentru că mănânci preparate delicioase! 

Așadar, ce poți face în schimb? 

Dacă te dedici îmbunătățirii aspectului tău, lăsând deoparte sănătatea mintală, de multe ori vei sfârși prin a te simți mai rău pe termen lung. Dar există o modalitate de a obține o siluetă mai subțire fără acele diete la modă care te afectează din punct de vedere psihic. 

Cum? 

În primul rând, ca pentru orice succes pe termen lung, trebuie să ai răbdare și să fii consecventă. Acordă-i corpului tău timpul de care are nevoie pentru a se transforma și fii realistă în privința așteptărilor. Pur și simplu nu este sănătos să scazi 3 mărimi în 2 săptămâni. 

Nu uita, nu există o abordare unică pentru toată lumea. Nu există două corpuri la fel, așa că armonizează-te cu ceea ce corpul și mintea TA au nevoie. Orice schimbare ar trebui să vină mai întâi din iubirea de sine

Mici schimbări pentru a slăbi sustenabil 

În loc să îți forțezi corpul și mintea cu diete super restrictive, optează pentru schimbări de stil de viață pe termen lung. Concentrează-te pe o dietă echilibrată și fă mișcare în mod regulat. Poate părea o schimbare mică, dar funcționează mult mai bine decât orice dietă extremă.  

De asemenea, este important să optimizezi metabolismul și să declanșezi arderea grăsimilor, ținând în același timp sub control pofta de mâncare. Pachetul Transformare Totală se potrivește perfect unui mod mai sănătos de a slăbi. Oferă acel impuls suplimentar, armonizându-se minunat cu schimbările sănătoase pe care le faci. 

La TummyTox înțelegem că o viață fericită decurge din cultivarea iubirii de sine. Când te tratezi ca o regină, apare magia sentimentului de bine și de încredere. Totul începe cu tine, draga mea!Produse pentru tine

ELIBERARE DE STRES
-20%
Preț special 103,00  RON Preț obișnuit 129,00  RON As low as 89,00  RON
Vezi produsul