TUMMYTOX blogs.

Trei salate de vară irezistibile care adaugă culoare în farfurie

Prima imagine care îți vine în minte când auzi cuvântul "salată" este probabil salată, salată și iar salată. Și nu avem nimic împotriva acesteia - este delicioasă și sănătoasă. Spunem doar că salatele nu trebuie neapărat să conțină doar frunze verzi; le puteți face mult mai plăcute, mai ales vara, când natura ne oferă o abundență de ingrediente și plante proaspete.

De ce salatele sunt preparatele ideale pentru vară

Trois salades d'été irrésistibles qui mettent de la couleur dans ton assiette

Și ai aflat despre ultima tendință printre amatorii de salate? Aceasta presupune amestecarea legumelor și fructelor pentru a crea ceva cu adevărat unic. Da, ai citit bine!

Combinația dintre fructele dulci și legume este excelentă. Și dacă nu ești convinsă de amestecul dulce și sărat, continuă să citești. Suntem siguri că rețeta pe care am pregătit-o îți va schimba părerea.  

Dar nu te îngrijora: dacă nu ai chef de aventură astăzi, am inclus în lista noastră și alte două rețete tradiționale, însă la fel de delicioase.

Salată de năut prăjit apetisantă

Aceasta este pentru vegani. Ne-am asigurat să conțină un amestec de legume cu frunze verzi, proteine și grăsimi sănătoase. Și am inclus chiar și o variantă cu produse lactate a dressingului pentru prietenii tăi non-vegani.

Mouth-watering roasted chickpea salad

INGREDIENTE:

  • 100 g de năut la conservă, scurs
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Boia afumată
  • Fulgi de ardei iute

DRESSING: 

  • 2 linguri de iaurt vegan (sau iaurt grecesc integral dacă nu ești vegan)
  • 1 lingură de tahini
  • 1 linguriță de muștar
  • Un strop de suc de lămâie
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 1 lingură de ceapă verde proaspăt tocată
  • Apă (dacă este necesar) 

SALATĂ: 

  • Salata verde preferată (romaine, iceberg, andive)
  • O mână de rucola
  • ½ ceapă roșie, tăiată în felii subțiri
  • ½ avocado, tăiat în cubulețe
  • Roșii cherry de culoare roșie și galbenă, tăiate în jumătate 

MOD DE PREPARARE:

  1. Se șterge năutul cu hârtie de bucătărie. Se încălzește o tigaie la foc mediu-mare. Se adaugă un strop de ulei de măsline și năutul. Se presară cu sare, boia afumată și fulgi de ardei iute. Se prăjesc timp de 10 minute sau până când devin aurii, amestecând la fiecare câteva minute. Se transferă pe o farfurie și se lasă să se răcească ușor.
  2. În timp ce năutul se prăjește, se pregătește sosul vinaigrette. Se pun toate ingredientele într-un bol mic și se amestecă. Se adaugă puțină apă dacă dressingul este prea gros.
  3. Acum este timpul pentru a asambla salata. Se așază salata, ceapa, avocado, roșiile cherry și năutul într-un bol mare. Se stropește cu sos și se amestecă.

Salată de paste farfalle de inspirație italiană

Această salată de paste este un adevărat festin roman! Farfalle, măsline, roșii și mozzarella aduc esența Italiei în farfuria ta. Noi deja ne vedem savurând acest preparat pe un balcon cu vedere la o piațetă faimoasă...și tu?

Quick Italian-inspired farfalle pasta salad


INGREDIENTE

  • 50 g de paste farfalle
  • 80 g ton în conservă
  • O mână de măsline negre fără sâmburi
  • 50 g de roșii cherry, tăiate în două
  • 1 castravete mic, tăiat în cubulețe
  • 60 g mozzarella, tăiată în bucăți
  • Busuioc 
  • Ardei iute
  • Sare

MOD DE PREPARARE:  

  1. Se fierb pastele al dente, apoi se lasă să se răcească complet. 
  2. Într-un bol, se amestecă farfalle, tonul, roșiile, măslinele, castravetele și mozzarella. Se adaugă ulei de măsline, se sărează după gust, se adaugă piper negru proaspăt măcinat și se amestecă. Se ornează cu busuioc tocat. 

SUGESTIE: alege măsline cu sâmburi (sunt mult mai gustoase) și scoate-i tu. 

Salată răcoritoare de pepene verde cu feta și mentă

Am promis o salată cu fructe, așa că iat-o: selecția noastră de salate cu ingrediente de vară îi va convinge cu siguranță chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi.

Refreshing watermelon salad with feta and mint


INGREDIENTE

  • 150 g pepene verde, fără semințe, tăiat în cuburi
  • 1 castravete mediu, tăiat în cubulețe
  • 80 g brânză feta, fărâmițată
  • ½ mănunchi de mentă
  • ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic

MOD DE PREPARARE:  

  1. Într-un bol, se amestecă pepenele roșu, castravetele și feta. Se adaugă sare după gust, se stropește cu ulei de măsline, oțet balsamic și se amestecă.  
  2. Se ornează cu mentă tăiată pentru un plus de prospețime. Se lasă să se răcească în frigider câteva ore înainte de servire. 

Știm, știm, acum ai vrea să te grăbești spre magazin să cumperi toate ingredientele și să te apuci de gătit. Nu te mai reținem. Să le savurezi cu plăcere! 

Produse pentru tine

ARDEREA GRĂSIMII
-60%
Preț special 122,00  RON Preț obișnuit 305,00  RON
Vezi produsul