TUMMYTOX blogs.

Odihnește-te, încarcă-te și repetă: ghid pentru un somn de calitate

Somnul - acel moment magic al zilei în care intri în pijamaua confortabilă, te cuibărești în patul tău cald și plutești în lumea viselor. 

Dacă ar fi întotdeauna atât de ușor! De la stresul de zi cu zi, care te poate face să te zvârcolești în pat, până la obiceiurile greșite de somn care te pot afecta în moduri de care nici măcar nu ești conștientă - multe lucruri pot sta în calea unui somn de bună calitate. Sigur, pe termen scurt, ai putea combate o noapte agitată cu o ceașcă de cafea sau două în plus a doua zi, dar un somn deficitar constant poate avea efect considerabil asupra sănătății tale.

Sleeping more can improve your life

Așadar, cum te afectează cantitatea somnului? De cât somn ai nevoie pentru a te simți optim? Și cum să dormi mai bine? Citește mai departe pentru a afla răspunsurile la toate aceste întrebări și pentru a descoperi câteva sfaturi utile despre ce să faci atunci când nu poți dormi.

Somnul - mai mult decât simpla odihnă

Somnul este împărțit în mai multe stadii, dar cele mai importante două sunt somnul profund și stadiul REM (Rapid Eye Movement). Somnul profund este cel în care se întâmplă magia - corpul începe să lucreze la refacerea și întinerirea sa. Opusul acestui stadiu este stadiul REM, în care creierul este super activ, și în care se produc majoritatea viselor. Fiecare etapă are un rol crucial pentru a te trezi reîncărcată și pregătită pentru a face față zilei.

În mod clar, somnul este mai mult decât a permite corpului să se odihnească și să se reîncarce; totodată, permite creierului să proceseze informații. De-a lungul nopții, pe măsură ce creierul trece prin anumite faze de mare activitate, acesta îndeplinește funcții esențiale pentru întreținerea memoriei, învățare și reglarea stării de spirit. Și restul corpului lucrează din greu, de asemenea - reparând celulele, reglând sistemul imunitar, echilibrând hormonii și multe altele. 

Atunci când nu poți dormi în mod constant, iar reglajele nocturne ale corpului sunt întrerupte, acest lucru poate avea consecințe pe termen lung, afectând totul, de la cât de bine îți amintești lucruri, starea de spirit, greutatea, până la sănătatea inimii și chiar glicemia.

De câte ore de somn ai nevoie cu adevărat?

Regula de aur pentru adulți este de aproximativ 7-9 ore de somn pe noapte, dar acest lucru poate varia în funcție de factori precum vârsta (îți amintești când puteai dormi mai mult de 10 ore cu ușurință în adolescență?), stilul de viață și chiar genetica.

Dar nu contează doar cantitatea, ci și calitatea somnului. Ciclurile de somn profund, neîntrerupt sunt esențiale pentru o întinerire maximă. Așadar, de cât de mult somn profund este nevoie? Aproximativ 25% din odihna nocturnă ar trebui să reprezinte somnul profund - ceea ce înseamnă aproximativ 1,5 până la 2 ore pe noapte..

Contează și momentul. Ceasul intern al organismului sau ritmul circadian, îi transmite corpului când este timpul pentru a dormi și când este momentul să se trezească și influențează calitatea somnului. Respectarea unui ciclu de somn și de trezire constant în fiecare zi poate ajuta să adormi mai ușor și să te trezești bine odihnită.

Pont: Te chinui să găsești cea mai bună oră pentru a dormi și a te trezi? Încearcă un program de calcul al somnului online! Trebuie doar să introduci vârsta ta și ora de trezire, iar acesta calculează exact când trebuie să te culci pentru a dormi corespunzător.

7 sfaturi pentru a dormi mai bine

Dacă număratul oilor nu este suficient pentru tine, nu ești singura. Somnul nu vine întotdeauna ușor și poate fi legat de diverși factori care pot interfera, de la prea multă cofeină la lumina albastră de la dispozitivele electronice și chiar tulburări de somn

Unul dintre cei mai cunoscuți spărgători de somn este cu siguranță stresul. Când ești stresat, mintea ta se întrece în gânduri, ceea ce face dificilă relaxarea și adormirea. Iar îngrijorarea pentru că nu poți dormi nu face decât să înrăutățească lucrurile! 

Dar, fie că stresul este cel care te ține trează noaptea sau altceva, iată o serie de sfaturi utile care te pot ajuta să adormi mai repede și să dormi mai bine.

1. Asigură-ți un spațiu de somn confortabil

Transformă-ți dormitorul într-un sanctuar răcoros, liniștit, cu lumină puțină. Perdelele blackout sau o mască simpatică pentru ochi pot ajuta foarte mult! 

2. Stabilește-ți rutina înainte de somn

Cufundă-te într-un roman savuros, fă o baie parfumată sau câteva întinderi ușoare de yoga - găsește o modalitate de a-i semnala corpului tău că este timpul să se relaxeze.

3. Renunță la luminile albastre

Lumina albastră emisă de smartphone-uri, tablete și computere îți poate afecta somnul. Lasă dispozitivele deoparte cu câteva ore înainte de culcare și ia în considerare utilizarea aplicațiilor care reduc lumina albastră sau a ochelarilor care blochează lumina albastră în timpul zilei.

4. Fii atentă la ceea ce mănânci și bei

Îți plac cafeaua și vinul? Și nouă! Dar hai să le ținem departe înaintea timpului de odihnă bine meritată. Chiar dacă o gustare de seară poate părea tentantă, stomacul plin te poate face să te răsucești toată noaptea.

5. Profită de soare

Puțină lumină solară în timpul zilei poate seta ceasul intern al corpului tău exact cum trebuie și poate facilita adormirea seara. Așadar, petrece puțin timp în aer liber în fiecare zi!

6. Crează-ți obiceiuri

Încearcă să mergi la culcare și să te trezești la aceeași oră în fiecare zi. Un ciclu constant de somn și trezire ajută la reglarea ceasului intern al corpului și te răsplătește cu un somn mai bun.

7. Practică exerciții fizice în mod regulat

O activitate fizică regulată te poate ajuta să adormi mai repede și să-ți adâncești somnul. Doar asigură-te că nu faci exerciții fizice prea aproape de ora de culcare pentru ca organismul să aibă suficient timp să se relaxeze.

Ai nevoie de un suport suplimentar pentru a obține efectul de strălucire în urma unui somn bun?

Our Night Burner Drink is here to help!

Dacă dorești o abordare cu efecte multiple, Night Burner Drink ar trebui să fie soluția pentru tine.  Nu numai că te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine, dar contribuie și la accelerarea arderii grăsimilor și reduce pofta de mâncare pe timp de noapte. Un somn mai bun și un stimulent pentru scăderea în greutate, toate la un loc, ce poate fi mai bun?

Acordă somnului prioritate astăzi; corpul și mintea îți vor mulțumi. Și te vei simți mai fericită, mai sănătoasă și chiar fabuloasă.

Produse pentru tine

ECHILIBRU HORMONAL
-30%
Preț special 92,99  RON Preț obișnuit 133,00  RON As low as 82,99  RON
Vezi produsul