TUMMYTOX blogs.

De ce unele femei nu se îngrașă?

Da, întotdeauna auzi că trebuie să consumi mai multe calorii decât mănânci. Dar de ce poate ca anumite persoane să mănânce un munte de chipsuri și nu se depune nimic, pe când alte persoane doar se uită la un burger și deja au acumulat calorii.? Sună imposibil, dar este adevărat: există și bacterii!

image

Dacă cineva ar fi spus acum câțiva ani că obezitatea este cauzată de bacterii în intestinul nostru, toată lumea ar fi râs în față. Acum oamenii de știință știu că acesta este adevărul. Secretul oamenilor slabi se află în prevalența bacteriilor "slabe"!

Cine ar fi crezut că bacteriile fac toate acestea:

Bacteriile care fac parte din microfloră, printre altele:

  • ajută sistemul nostru imunitar să distingă între invadatorii "buni" și invadatorii ”răi”,
  • datorită producției de acid butiric, care acționează ca hrană pentru celulele mucoasei intestinale, ele se ocupă de sănătatea intestinului nostru,
  • ei distrug bacteriile dăunătoare care penetrează corpul nostru,
  • cu enzimele lor ne ajută să procesăm diferite substanțe din alimente - făcându-le mai accesibile organismului.

Și această ultimă caracteristică este legată de faptul dacă veți fi grași sau subțiri.

Bacteriile "grase" sunt mai eficiente în obținerea de calorii din alimente

Printre rezultatele care au surprins oamenii de știința cel mai mult, este exact cât de multe bacterii afectează greutatea corporală! Cu alte cuvinte, două grupe mari de bacterii predomină în intestinul nostru: Firmicuti și Bacteroizi. Am putea să le numim F și B pentru a face explicația mai ușoară.

F bacterii sunt mai eficiente în extragerea energiei din alimente, care, fără ajutorul lor, nu a putut fi digerată. Acest lucru înseamnă că aceste excese de calorii vor fi apoi sintetizate sub formă de rezerve de grăsime. Cu toate acestea, dacă bateriile B predomină intestinele tale, produsele alimentare care nu sunt utilizate vor fi pur și simplu eliminate din corpul tău.

Ce mănânci afectează ce fel de bacterii mănânci

Dacă dintre bacteriile din intestine predomină bacteriile F sau B, atunci bacteriile "grase" sau "slabe" depind doar de ceea ce mănânci. Nu fi surprinsă dacă îți spunem că aceste bacterii "slabe" preferă alimente sănătoase, bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale.

Cercetările curente au arătat că utilizarea probioticelor diferite (bacterii simplificate și bune) poate schimba compoziția microbiotei intestinale și, prin urmare, să te ajute să pierzi în greutate.

Probioticele ne pot ajuta

Recent a fost făcută o meta-analiză, regina tuturor studiilor, care rezumă rezultatele a numeroase studii, pentru a arăta că bacteriile acidului lactic, în special lactobacilii, sunt cei care au prezentat cel mai mare ajutor în reducerea greutății corporale și a masei de grăsime, deja în mai puțin de 12 săptămâni.

Răspunsul la cele mai recente descoperiri este produsul nostru Slimbiotics, care conține 9 tulpini de bacterii lactice, inclusiv 6 din genul Lactobacillus. În combinație cu anghinarea și cicoarea din Ierusalim, te va ajuta să te simți mai bine și, în special, să pierzi kilogramele în plus cu ușurință.