TUMMYTOX blogs.

Faci sport dar nu slăbeşti? Iată de ce!

Practici sporturi aproape în fiecare zi, dar nu pierzi nici un kilogram?

Traseul tău este de la alergat la sala de sport, dar kilogramele sunt mereu cu tine. De multe ori te-ai întrebat de ce. Poate că în acest articol este răspunsul pe care il cauţi - şi este adesea legat de mâncare!

image

1. Faci sport pe stomacul gol. Nu o face!

Atunci când carbohidraţii nu sunt disponibili pentru corp, organismul este obligat să ia energia de la sine, prin transformarea masei musculare în zaharuri. Dacă nu poţi mânca înainte de sport (este normal), ar fi bine să-l umpli cu lichid, cum ar fi un smoothie făcut din lapte de soia fără zahăr. În acest smoothie poți pune șli Cleanse Drink, băutură plină de antioxidanți.

2. Proteinele animale sunt esentiale pentru cei care fac sport. Nu este adevărat!

Gândeşte-te la câţi atleţi sunt vegani. Aceasta înseamnă că proteinele animale pot fi bine înlocuite cu cele leguminoase vegetale. Cel mai important lucru este să nu cazi într-un deficit de fier, și aminteşte-ți că absorbția acestuia este facilitată de vitamina C.

3. Mănânci batoane de energie la câteva ore după antrenament? Oprește-te.

Acest lucru înseamnă că iei o mulțime de calorii, însemnând că sportul a fost inutil. Este mai bine dacă mănânci o masă sănătoasă şi sari peste gustare.

4. Băuturile energizante nu sunt întotdeauna perfecte.

De fapt, unele conţin multe zaharuri, coloranți şi diverși aditivi. În cazul în care activitatea fizică a durat o oră, bea doar apă, sursă naturala de minerale. Pentru acele activități mai lungi, este bine să ai mereu la tine o băutură preparată de acasă.

5. Nu uita că sporturile au întotdeauna nevoie de calciu.

Calciul joacă un rol plastic, și anume, furnizează material celular, ajută la menținerea echilibrului acido-bazic, coagulează sângele și multe altele.

6. Grăsimile nu numai că sunt dușmani ai taliei,

dar s-a demonstrat în multe studii, că grăsimile servesc ca şi  aliment pentru hormonii care reglează diferite funcţii ale organismului. Dacă faci mişcare, doza zilnică de grăsime nu ar trebui să scadă sub 50-80g.