TUMMYTOX blogs.

Echilibrul hormonal: elementul lipsă pentru a slăbi eficient

"Mănâncă mai puțin și antrenează-te mai mult." Probabil că ai auzit deja aceste sfaturi când te chinuiai să intri în jeanșii tăi preferați sau când ai început să te îngrași brusc. În cele din urmă ai decis să elimini carbohidrații și grăsimile din dietă, apoi ai început să mergi la sală. De fapt, nu, stai... Ai făcut doar exerciții cardio pentru că sunt esențiale pentru arderea caloriilor, nu? 

Dar valoarea indicată de cântar este aceeași (dacă nu chiar mai mare), jeanșii tot nu îți vin bine și, în plus, te simți din ce în ce mai vinovată, speriată... Stop! Nu este vina ta și suntem aici pentru a-ți oferi o explicație. 

image

Dacă principiul "calorii ingerate, calorii consumate" ar fi cu adevărat singura metodă pentru o siluetă subțire și tonifiată, de ce atât de multe femei au dificultăți în a slăbi? Este posibil să se întâmple altceva în corpul tău?

Problema poate să nu fie atât de evidentă, dar este foarte frecventă în zilele noastre. Hormonii. Greutatea nu reflectă întotdeauna ceea ce mănânci sau cât de multă mișcare faci, ci este puternic influențată și de hormoni, mai ales atunci când aceștia sunt dezechilibrați.

Cum este afectată greutatea de situația hormonală

Pentru a funcționa sănătos organismul nostru are nevoie de echilibrul nivelului hormonal. Deși fluctuațiile hormonale sunt normale în timpul menstruației, orice dezechilibru pe termen lung poate altera funcțiile organismului.

Există mai multe tipuri de dezechilibre hormonale care pot afecta greutatea. Un dezechilibru glicemic poate altera nivelul de insulină, ceea ce înseamnă că glucoza suplimentară care nu este utilizată este depozitată sub formă de grăsime. Stresul constant poate crește nivelul de cortizol care determină acumularea de grăsime în jurul abdomenului. O glandă tiroidă lentă produce mai puțini hormoni tiroidieni, ceea ce duce la încetinirea metabolismului.

Deși dieta și exercițiile fizice funcționează de obicei pentru arderea grăsimilor, profilul tău hormonal poate influența și chiar afecta acest proces! Nivelurile ridicate de hormoni specifici îngreunează progresul, deoarece forțează organismul să stocheze mai multă grăsime, în timp ce lipsa anumitor hormoni încetinește funcțiile organismului, inclusiv arderea grăsimilor.

Așadar, nu, nu ești nebună sau leneșă sau ceva de genul acesta: corpul tău are o problemă și trebuie să o remediezi cât mai curând posibil.

Ajutor, nivelul meu de estrogen a scăpat de sub control!

Te-ai simțit vreodată ca într-un ”rollercoaster” emoțional și nu puteai coborî? Dacă această senzație este însoțită de balonare, ceață cerebrală, oboseală și acumulare de grăsime pe șolduri, coapse și fese, ar putea fi un semn de dominanță estrogenică

Dominanța estrogenică apare atunci când există un exces de estrogen în organism, ceea ce poate duce la o serie de simptome care pot perturba viața de zi cu zi. 

Imaginează-ți că în corpul tău ar avea loc o petrecere și că toți hormonii ar fi invitați: estrogenul ar fi cu siguranță vedeta. Dar ce s-ar întâmpla dacă ar începe brusc să domine scena? Probabil că va apărea o oarecare confuzie, ceilalți hormoni vor trebui să țină estrogenul la locul lui, dar petrecerea nu va mai fi la fel de distractivă până când echilibrul nu va fi restabilit

Simți că nu ești în formă?

Hormonii pot avea un impact semnificativ asupra bunăstării fizice și emoționale. Chiar și atunci când nivelul de estrogen este doar ușor alterat, efectul se poate simți foarte puternic, chiar dacă nu îți dai seama imediat ce se află în spatele lui. 

Semnele de dominanță estrogenică pot varia, dar noi, femeile, putem simți cu siguranță când ceva nu este în regulă: o schimbare a obiceiurilor de somn, o schimbare a dispoziției, a digestiei, a poftelor sau a energiei. Corpul tău îți spune că ceva nu este în regulă. Ascultă-l! 

Ameliorează dezechilibrul hormonal

Nu înseamnă că trebuie să renunți la slăbire, ci că trebuie să devii conștientă de situația ta hormonală și să te ocupi de ea. Astfel, vei putea slăbi în ritmul unei persoane ai cărei hormoni nu sunt într-o continuă stare de haos! 

Cel mai bun mod de a echilibra hormonii este adaptarea stilului de viață pe toate planurile. 

  • Alimentează-te inteligent: alimente neprocesate, bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase.
  • Fă mișcare: crește ritmul cardiac cel puțin de câteva ori pe săptămână. 
  • Relaxează-te: gestionează nivelul de stres pentru o mai mare liniște sufletească 
  • Evită substanțele chimice: poate ai auzit de produsele naturale, acum este momentul să le folosești.

Gestionează nivelul de estrogen cu Hormone Balance 

Când vorbim de dominanța estrogenică, este necesară o abordare specifică. Am dezvoltat o soluție triplă de detoxifiere de estrogen care ajută la echilibrarea, dezactivarea și eliminarea excesului de estrogen într-un mod delicat.
 Alege Hormone Balance pentru: 

  • Arderea mai ușoară a grăsimii în zona șoldurilor, coapselor și feselor 
  • Îmbunătățirea stării de spirit 
  • Îmbunătățirea concentrării  
  • Îmbunătățirea somnului
  • Relaxare optimă 

Descoperă oferta exclusivă și bucură-te acum de beneficiile Hormone Balance! Este timpul să preiei din nou controlul asupra corpului tău. 

Produse pentru tine

ECHILIBRU HORMONAL
-50%
Preț special 133,00  RON Preț obișnuit 266,00  RON
Vezi produsul
PROGRAM PENTRU 30 DE ZILE
-55%
Preț special 190,00  RON Preț obișnuit 423,20  RON
Vezi produsul