TUMMYTOX blogs.

DIMENSIUNEA DE SERVIRE: CÂT DE MULT ESTE PREA MULT?

Într-o lume în care mâncarea pătrunde în viața noastră de zi cu zi, suntem învățați să mâncăm mai mult, mult mai mult decât au mâncat bunicii noștri. Având în vedere că suntem deja învățați vizual în porții mai mari, mulți dintre noi avem probleme. Punem prea multă mâncare pe farfurii deja mari și facem acest lucru în mod inconștient.

Vom opri acest lucru acum. Cititește mai departe pentru a afla cât de mare este o porție recomandată și încheie supra-alimentația o dată pentru totdeauna!

image

1. Cereale și legume cu amidon

Când vine vorba de ele, o dimensiune bună a pumnuluieste mai mult decât suficientă. Aceasta oferă 200 de calorii, astfel încât se recomandă un aport maxim de 1-2 porții pe zi.

Pentru cereale, încearcă să nu le iei pe cele procesate - dacă este posibil - și înlocuiește-le cu cereale integrale. Acestea includ alimente precum orez brun, quinoa sau făină sau alimente precum făină de grâu integrală sau pâine de hrișcă și clătite.

Cele mai populare legume cu amidon sunt porumbul , mazărea, fasolea, lintea și cartofii - și mai ales ne place să le consumăm, așa că ai grijă să nu exagerezi.

image

Dimensiune porție : pumn

Aportul zilnic maxim recomandat : 1-2 porții pe zi

2. Legume fără amidon

De la broccoli, conopidă și sparanghel la ardei, ciuperci, roșii, ceapă și mai ales legume verzi cu frunze, legumele fără amidon au o valoare nutritivă ridicată și sunt sărace în calorii. Perfect pentru sațietate și nu cade tare pe stomac! O porție ar trebui să fie de dimensiunea unui pumn închis (sau două dacă este o legumă cu frunze) și să ofere undeva în jur de 20-40 de calorii sau chiar mai puțin atunci când vine vorba de legume cu frunze.

image

Dimensiunea porției : pumnul închis

Aportul zilnic maxim recomandat: cel puțin 4 porții pe zi

3. Carne, pește și tofu

O porție de alimente bogate în proteine, cum ar fi peștele sau carnea (fără piele) sau tofu, nu trebuie să depășească palma. Această cantitate conține aproximativ 120-250 de calorii, astfel încât puteți mânca 2 până la maximum 4 porții pe zi.

image

Dimensiune porție: palmă

Aportul zilnic maxim recomandat: 2-4 porții pe zi

4. Semințe, nuci și fructe uscate

Dacă sunt consumate în cantități corecte, semințele, nucile și fructele uscate pot oferi un procent mare din aportul nutrițional recomandat zilnic. Cu toate acestea, au și o mulțime de calorii , așa că nu este nevoie să exagerezi. O porție este de 1-2 linguri, ceea ce înseamnă aproximativ 90-140 de calorii. Când vine vorba de uleiuri și unt, respectați regulile - nu mai mult de 1 linguriță pe porție .

image

Dimensiune porție:

Fructe uscate, semințe și nuci: 1-2 linguri

Uleiuri și unt: 1 lingură

Aport recomandat: 1-2 porții pe zi

5. Produse lactate

Pentru produsele lactate, porția zilnică nu trebuie să fie mai mare decât dimensiunea unei mâini sau a unui pahar de 2 dl. Ca sursă naturală de probiotice, chefirul sau iaurtul te pot ajuta foarte mult în dietă. Dacă totuși vrei să eviți produsele lactate, nu-ți fă griji, ele pot fi găsite și în versiunea de plante.

image

Dimensiune porție: Mărimea pumnului sau 2 dl

Aport recomandat: 1-2 porții pe zi

6. Fructe proaspete

Bogate în multe substanțe nutritive importante, fructele proaspete sunt asociate cu multe efecte asupra sănătății. Deoarece are un conținut ridicat de fibre și apă și este scăzut de calorii, poate fi super aliat pentru pierderea în greutate. O porție de fructe proaspete ar putea fi dimensiunea unui pumn închis, conținând aproximativ 80-105 calorii . Aportul recomandat este de aproximativ 3-5 porții pe zi, așa că mergi mai departe!

image

Dimensiunea porției: pumnul închis

Aport recomandat: 3-5 porții pe zi

Încearcă să-ți amintești aceste instrucțiuni data viitoare când îți pregătești mâncarea sau când ieși în oraș. Deoarece odată ce ți le amintiești, controlul porțiilor va deveni mult mai ușor. Pentru a face și mai ușor, încearcă să mănânci din farfurii mai mici - cercetările arată că acest truc are un mare succes. Și dacă tot îți planifici masa corect pe parcursul zilei, vei fi pe drumul cel bun!

7. Slim Tummy Caps pentru a reduce foamea

Dacă crezi că s-ar putea să te obișnuiești cu dimensiunile mai mici ale porțiunilor, încearcă capsulele Flat Tummy Caps. Conțin garcinia cambogia care, pe lângă echilibrarea greutății corporale, oprește foamea ! Ia 1 capsulă cu 30 de minute înainte de micul dejun și 1 capsulă cu 30 de minute înainte de prânz și vei vedea că nici nu o să mai vrei să mânânci o farfurie imensă de mâncare!

Este o soluție win-win, deoarece mai întâi vei fi mai puțin flămândă și îți va fi mai ușor să mănânci porții mai mici, iar în al doilea rând, vei începe să topești grăsimea și îți va fi mai ușor să pierzii în greutate. Deci, fără teamă, suntem siguri că vei reuși! <3