TUMMYTOX blogs.

Termogeneza la rece: cum te poate ajuta iarna să slăbești

Știai că un duș rece, înotul într-un lac rece și joaca în zăpadă pot avea beneficii incredibile în privința pierderii în greutate? Ai înțeles bine! La expunerea la temperaturi scăzute, corpul accelerează procesele metabolice, cum ar fi arderea grăsimilor, consumul caloric și metabolismul. Acest proces este, de asemenea, cunoscut sub numele de termogeneză rece.

Cold Thermogenesis: How Winter Can Help You Lose Weight

Cum funcționează termogeneza rece?

Să începem cu câteva noțiuni de bază despre termogeneza rece.

Termogeneza este un proces prin care corpul produce căldură. Rolul principal al termogenezei este de a menține căldura în cazul expunerii la temperaturi scăzute. Mecanismul este foarte simplu. Pentru a produce căldură, corpul stimulează metabolismul și arde calorii și grăsimi.

Și cea mai bună parte? În timp ce te afli în termogeneză, dai jos kilograme fără să simți asta! Și da, acest lucru se referă inclusiv la grăsimea abdominală încăpățânată.

Rolul grăsimii albe și brune

Pentru a înțelege termogeneza, este esențial să cunoaștem rolul grăsimii albe și al celei brune.

Probabil că ești familiarizată cu grăsimea albă. A avea puțină grăsime albă este benefic, deoarece ne protejează organele interne. Cu toate acestea, grăsimea în exces tinde să se acumuleze în jurul zonelor rebele, cum ar fi abdomenul, șoldurile și talia. De aceea, când dorești să slăbești și să îți modelezi silueta, trebuie țintită grăsimea albă.

Grăsimea brună însă reprezintă o altă poveste. A avea mai multă grăsime brună este benefic, deoarece aceasta este responsabilă pentru termogeneză.

Ceea ce înseamnă că este necesară stimularea grăsimii brune pentru a beneficia de toate efectele binefăcătoare ale termogenezei, inclusiv:

  • Creșterea metabolismului
  • Digestie accelerată
  • Energie stimulată
  • Reducerea creșterii țesutului adipos
  • Arderea eficientă a grăsimilor (inclusiv arderea grăsimii abdominale)
  • Pofte reduse - ideal pentru cei ce mănâncă emoțional și pentru iubitorii de dulciuri

Ce alte beneficii are?

Mulți sportivi și celebrități apelează la terapia prin frig. Este rutina lor de sănătate. Nu e de mirare - oferă numeroase beneficii pentru corp și minte:

  • Explozie de energie

Ai încercat vreodată să sari într-un râu rece și să te simți imediat ca nou? Energia sporită, alături de reducerea anxietății, a depresiei și a stresului, sunt beneficii bine documentate ale expunerii la frig. Poți folosi aceste cunoștințe în avantajul tău - încearcă să faci un duș rece ori de câte ori te simți obosită sau lipsită de energie.

  • Creier sănătos și tânăr

Expunerea la frig protejează creierul de degradare și îi permite formarea de noi conexiuni. Pe termen lung, aceasta poate preveni declinul cognitiv, pierderea memoriei și boli precum Alzheimer și Parkinson. Ceea ce înseamnă că mintea poate rămâne tânără mai mult timp.

  • Imunitate întărită

Termogeneza la rece stimulează, de asemenea, sistemul imunitar prin scăderea inflamației și accelerarea procesului natural de vindecare a organismului. Acest lucru înseamnă că ești mai puțin predispusă la răceală sezonieră sau gripă.

  • Somn profund și odihnitor

Cunoști expresia "dormi ca un bebeluș"? După terapia prin frig, cu siguranță o vei face. Nu numai că vei adormi mai repede, dar vei dormi și mai profund și te vei trezi odihnită.

  • Revigorare de Superwoman

Mulți sportivi de elită se scufundă în băi de gheață pentru a accelera recuperarea după antrenament și pentru a reduce durerile musculare. Încearcă să faci un duș rece după ce mergi la sală pentru a-ți îmbunătăți rezultatele.

  • Adio, grăsime abdominală!

În timpul termogenezei la rece sunt stimulați hormonii importanți de ardere a grăsimilor. De aceea, termogeneza este deosebit de bună pentru arderea grăsimii abdominale persistente. Vești și mai bune? Sunt antrenate și șoldurile!

Cum se poate stimula termogeneza la rece?

1. Fă un duș rece

Dușurile reci sunt un excelent activator al termogenezei. Dacă ești începător, pornește cu apă caldă și treptat ajungi la apă rece. Recomandăm ca mai întâi să stropești partea inferioară a corpului și să urci încet în sus.

2. Stropește-ți fața cu apă rece

Nu ești încă pregătită să renunți la dușurile fierbinți și aburinde? Stropirea feței cu apă rece va fi de ajuns! Stimularea termogenezei la rece este modalitatea perfectă de a-ți începe dimineața.

3. Petrece timp în aer liber

Cu toții ne dorim să stăm înveliți, sub pătură, sorbind ceva cald pe timp de frig. Cu toate acestea, iarna este un uimitor stimulent natural al termogenezei. Fă o plimbare în natură sau prin centrul orașului.

4. Redu temperatura înainte de culcare

Dormind într-o cameră mai răcoroasă vei activa termogeneza, ceea ce va ajuta la arderea grăsimilor în timpul somnului. Fără efort, ușor și sănătos. Sună minunat!

5. Adaugă alimente cu efect termogen în dieta ta

Alimentele cu acțiune termogenică, precum ardeiul cayenne, ghimbirul și ceaiul verde, pot declanșa termogeneza din interior. După ce consumi astfel de ingrediente, corpul arde calorii și grăsimi mult timp după finalizarea mesei. Iar partea cea mai bună este că alimentele termogenice sunt, în general, sănătoase!

6. Încearcă un arzător de grăsimi termogen

Să fim sinceri. Nu avem întotdeauna timp să petrecem ore lungi afară. De asemenea, nu avem întotdeauna chef de dușuri reci. Aici intervin arzătoarele de grăsimi cu efect termogen, cum ar fi Belly Shaper.

Capsulele Belly Shaper oferă toate beneficiile termogenezei, necesitând în același timp mult mai puțin efort. Fiecare capsulă activează imediat termogeneza din interior spre exterior. Prin urmare, arzi grăsimea abdominală încăpățânată și depozitele de grăsime din jurul taliei și șoldurilor fără să simți.

Să aruncăm o privire mai atentă la ingredientele din Belly Shaper:

  • Morosil® este un extract patentat de portocale roșii, care poate reduce dimensiunea taliei (până la 7,5* cm), dimensiunea șoldurilor (până la 6* cm) și grăsimea abdominală (până la 50%*).
  • MaxiTherm® este un ardei cayenne de calitate superioară, care ajută la exploatarea tuturor beneficiilor termogenezei pentru slăbire.
  • Ceaiul verde susține metabolismul și activitatea termogenică naturală.
  • Piperul negru susține eficacitatea formulei și ajută la digestie și la controlul greutății.
  • Vitamina B6 ajută la transformarea alimentelor în energie și reduce oboseala și epuizarea.

Concluzie

Data viitoare când "condamni" iarna și temperaturile scăzute, amintește-ți că termogeneza la rece oferă câteva beneficii uimitoare pentru sănătate și pierderea în greutate. Așadar, încearcă să faci dușuri reci, să suplinești cu Belly Shaper sau, pur și simplu, să ieși afară și să faci oameni de zăpadă. Cel mai important lucru este să fie distractiv și confortabil. Și... poate chiar vei începe să te bucuri de iarnă!

Disclaimer: Te rugăm să folosești aceste sfaturi cu înțelepciune. Termogeneza nu implică frisoane și buze învinețite. Mai degrabă, este o modalitate prin care îți poți întări sistemul imunitar și slăbi treptat. Aplicată corect, termogeneza la rece este una dintre cele mai sănătoase metode de slăbire.

Produse pentru tine

ARZĂTOR DE GRĂSIME
-31%
Preț special 87,99  RON Preț obișnuit 128,00  RON As low as 79,99  RON
Vezi produsul
SLĂBIRE
-40%
Preț special 61,99  RON Preț obișnuit 103,00  RON As low as 55,99  RON
Vezi produsul