TUMMYTOX blogs.

8 semne că tiroida ta nu funcționează corect

Tiroida poate fi mică, dar impactul său asupra sănătății generale este extrem de important. Situată în zona gâtului, această glandă în formă de fluture este responsabilă pentru reglarea unei serii largi de funcții din organism. Așadar, atunci când nu funcționează așa cum ar trebui, efectul asupra sănătății poate fi imens!

8 alarming signs of an underactive thyroid

În acest material, vom analiza semnele unei tiroide care funcționează deficitar, ce înseamnă pentru sănătatea pe termen lung și ce măsuri poți lua pentru a susține acest organ foarte important.

Care este funcția tiroidei??

Ca parte a sistemului endocrin, tiroida produce hormoni, esențiali pentru o serie de funcții ale organismului. Acești hormoni reglează metabolismul și, prin urmare, ajută la arderea caloriilor, la menținerea sănătății pielii și a oaselor și chiar la controlul temperaturii corpului. De asemenea, sunt foarte importanți pentru funcționarea creierului și pentru starea de spirit. 


Din păcate, problemele tiroidiene sunt destul de răspândite, mai ales în rândul femeilor. O tiroidă hipoactivă, în cazul în care organul nu este capabil să producă suficienți hormoni tiroidieni pentru a satisface cererea mare a corpului, se numără printre cele mai frecvente probleme, dar, de asemenea, trece adesea neobservată.

8 simptome frecvente ale tiroidei hipoactive

A ști dacă tiroida funcționează corect poate fi dificil. Simptomele pot varia de la evidente la subtile și multe femei experimentează simptome timp de ani de zile fără să realizeze care este adevărata cauză de origine.  


Așadar, să aruncăm o privire asupra câtorva dintre semnele cheie la care ar trebui să fim atente. Crede-ne, tiroida are felul ei de a transmite mesaje subtile.


1. Oboseală constantă 

Senzația de epuizare chiar și după o noapte întreagă de somn poate fi mai mult decât "una dintre acele zile". Tiroida reglează nivelul de energie, așa că oboseala constantă ar putea fi un semn că nu funcționează așa cum ar trebui.


2. Creștere în greutate inexplicabilă

Dacă valoarea de pe cântar crește în ciuda unei diete sănătoase și a exercițiilor fizice regulate, metabolismul tău ar putea încetini din cauza unei tiroide hipoactive.


3. Senzația de frig 

Tiroida ajută la reglarea temperaturii corpului. Așadar, dacă îți este mereu frig și cauți un strat în plus, chiar și atunci când toată lumea se simte bine, ar putea fi timpul să-ți verifici tiroida.


4. Piele uscată

O tiroidă hipoactivă poate reduce producția naturală de sebum a pielii, ceea ce duce la uscarea și descuamarea pielii. Nu este vorba doar despre faptul că ai nevoie de mai multă cremă; starea pielii tale ar putea semnala o problemă mai profundă.


5. Căderea excesivă a părului 

Hormonii tiroidieni influențează și creșterea părului. Dacă observi mai multe fire de păr la duș sau în perie, s-ar putea să fie din cauza unei funcții tiroidiene deficitare. 


6. Probleme digestive

O tiroidă lentă poate încetini funcțiile organismului, inclusiv digestia. Acest lucru poate duce la probleme precum constipație sau mișcări intestinale neregulate.


7. Cicluri menstruale neregulate 

Hormonii tiroidieni interacționează cu hormonii reproducători, ceea ce poate dezechilibra ciclul menstrual. Dacă menstruațiile tale sunt neregulate sau mai abundente decât de obicei, tiroida ar putea fi motivul.


8. Schimbări de dispoziție

Totodată, hormonii tiroidieni afectează nivelul de serotonină din creier, ceea ce poate duce la schimbări de dispoziție sau chiar la depresie. Dacă simți fluctuații emoționale, tiroida ar putea avea un rol. 


Unul sau două dintre aceste semne ar putea să nu declanșeze nicio alarmă, dar dacă bifezi mai multe puncte, merită să arunci o privire mai atentă asupra tiroidei tale și să îi acorzi atenție sporită. Dacă nu este tratată, ar putea duce la probleme de sănătate mai grave în viitor, cum ar fi un nivel ridicat al colesterolului, probleme cardiace și chiar probleme de fertilitate.

Când "normal" nu este suficient

Este posibil să îți testezi tiroida și să ți se spună că totul este "normal". Cu toate acestea, este important să înțelegi că "normal" este un termen relativ în cazul analizelor medicale. Intervalul normal este de obicei stabilit pe baza valorilor medii ale unei populații, mai degrabă decât pornind de la tine ca individ.  


Cu alte cuvinte, "normal" nu înseamnă neapărat "a te simți optim". Așadar, dacă încă te simți ciudat în pofida rezultatelor acestor teste, ar fi timpul să cercetezi puțin mai adânc. Dacă tiroida ta este puțin leneșă, există modalități de a-i da un impuls blând pentru a o readuce în activitate. Pentru că, să recunoaștem, meriți să te simți mai mult decât "normal", meriți să te simți extraordinar!

Cum să echilibrezi hormonii tiroidieni

Din fericire, există câteva schimbări în alimentație și în stilul de viață care pot ajuta la îmbunătățirea nivelului hormonilor tiroidieni într-un mod natural.

În primul rând, să vorbim despre ceea ce punem în farfurie. O dietă echilibrată este ca o scrisoare de dragoste pentru tiroida ta. Gândește-te la pește pentru iod, la nuci pentru seleniu și la cereale integrale pentru zinc. Aceste alimente sunt super benefice pentru tiroidă.

Acum, să punem corpul în mișcare! Fie că îți place cardio, ridicarea greutăților, sau chiar yoga relaxantă, propune-ți aproximativ 30 de minute în majoritatea zilelor.

Asigură-te că dormi suficient - încearcă să dormi 7-9 ore în fiecare noapte. Și dacă te simți puțin obosită, de ce nu respiri adânc sau faci o scurtă sesiune de meditație? Tiroida ta va aprecia foarte mult faptul că îți menții un nivel scăzut de stres.

Pentru efect maxim, ia în considerare un supliment natural de susținere a tiroidei, cum ar fi Thyroid Balance!

Tot ce ai nevoie pentru echilibrarea hormonilor tiroidieni 

Thyroid Balance este bogat în ingrediente naturale și oferă o acțiune 4-în-1 pentru a ajuta la echilibrarea hormonilor tiroidieni, pentru a stimula slăbirea, a crește concentrarea și nivelul de energie și chiar pentru a arăta părului și pielii tale puțină dragoste. În plus, este complet lipsit de hormoni!

Acest puternic supliment de susținere a tiroidei conține l-tirozină și iod din alge de mare brune. L-tirozina și iodul sunt două elemente componente esențiale ale hormonilor tiroidieni. Formula conține și alte ingrediente naturale puternice pentru acțiunea de susținere a tiroidei: rășină de guggul, schisandra, busuioc, magneziu, seleniu, zinc și mangan.

Preia controlul asupra hormonilor tăi cu cel mai bun supliment tiroidian prezent pe piață acum!

Produse pentru tine

ECHILIBRU HORMONAL
-30%
Preț special 92,99  RON Preț obișnuit 133,00  RON As low as 82,99  RON
Vezi produsul
SĂNĂTATE
-25%
Preț special 97,99  RON Preț obișnuit 131,00  RON As low as 87,99  RON
Vezi produsul