TUMMYTOX blogs.

6 modalități de echilibrare a glicemiei

Treci deseori de la o stare de fericire și energie la una de foame și indispoziție? Greutatea crește și scade precum un rollercoaster? Îți este foarte, foarte greu să reziști poftelor de pizza, paste și dulciuri? Există un factor care conectează toate aceste lucruri - nivelul instabil al zahărului din sânge!

How to balance your blood sugar

Află cum să echilibrezi glicemia și să scapi de kilogramele încăpățânate în același timp.  Un indiciu - trebuie doar să știi câteva trucuri simple!

Uită de numărarea caloriilor

Regula "calorii ingerate, calorii consumate" este depășită. Pierderea în greutate este mult mai complexă decât simpla privare de calorii, deoarece metabolismul este influențat de mai mulți factori, inclusiv genetica, hormonii, dieta, stilul de viață, somnul, activitatea fizică și stresul.

"Nu este nimic nou", ai putea spune. Cu toate acestea, există un factor trecut cu vederea, care este adesea motivul pentru care poftești la brioșe și nu poți scăpa de grăsimea abdominală încăpățânată. Este vorba de zahărul din sânge.

Zahărul din sânge are un impact semnificativ asupra apetitului, metabolismului și capacității de ardere a grăsimilor. Și nu are nimic de-a face cu caloriile. Menținerea unui nivel stabil al glicemiei constă în echilibrarea alimentației și planificarea meselor în ordinea corectă. Vești interesante, nu-i așa?

Dar, înainte de a aprofunda, să deslușim rapid noțiunile de bază privind glicemia pentru a înțelege cum influențează aceasta greutatea.

Să înțelegem ce este glicemia

Când consumăm alimente care conțin carbohidrați, cum ar fi pâinea, orezul, fructele sau dulciurile, corpul nostru descompune acești carbohidrați într-un tip de zahăr cunoscut sub numele de glucoză. Această glucoză ajunge în fluxul sanguin, transformându-se în ceea ce numim zahăr din sânge.

Odată ajuns în fluxul sanguin, acest zahăr servește ca sursă primară de energie pentru celulele corpului nostru. Cu toate acestea, pentru ca zahărul să fie folosit de celule, trebuie să ajungă în interiorul lor. Aici intervine insulina, un hormon produs de pancreas. Insulina acționează ca un mesager, permițând celulelor noastre să absoarbă glucoza din sânge.

Când nivelul de glucoză crește, crește și nivelul de insulină. Acest val de insulină îi transmite organismului că este disponibilă multă energie și că ar trebui să înceteze să mai ardă grăsimile și să înceapă să le stocheze. Și iată de ce a avea un nivel ridicat de zahăr în sânge în mod constant poate îngreuna pierderea în greutate, în special în jurul zonei inferioare a abdomenului.

Dar nu te îngrijora - deși știința care explică glicemia poate fi complexă, rețeta pentru echilibrarea glicemiei este cât se poate de simplă!

6 sfaturi pentru echilibrarea glicemiei

Cea mai bună parte în privința echilibrării glicemiei este că nu trebuie să limitezi caloriile. Ai nevoie doar de câteva trucuri simple pentru a preveni vârfurile glicemice și vei scăpa de kilogramele în plus cât ai zice pește!

  • Începe ziua cu un mic dejun savuros

Micul dejun dă tonul întregii zile. Dacă iei un mic dejun dulce, plin de carbohidrați simpli, glicemia crește vertiginos. După câteva ore, nivelul zahărului din sânge scade brusc și te transformi într-un devorator de prăjituri, gata să termini o cutie întreagă de cookie-uri cu fulgi de ciocolată!

  • Înlocuiește alimentele bogate în carbohidrați

Ori de câte ori este posibil, înlocuiește carbohidrații rafinați, cum ar fi pâinea albă și pastele albe, cu carbohidrați complexi, bogați în fibre. De exemplu, poți înlocui pâinea albă cu pâine integrală, care este, de asemenea, foarte prietenoasă cu intestinele!

  • Întâi salata, apoi toate celelalte

Acest truc super simplu funcționează cu adevărat! Fibrele din salată creează un strat în stomac, care încetinește absorbția glucozei. Glucoza cu eliberare lentă va face ca nivelul de zahăr din sânge să fie mai stabil și, prin urmare, și starea de spirit, hormonii și greutatea ta!

  • Oțetul este prietenul tău cel mai bun

Dizolvarea oțetului într-un pahar de apă și consumul acestuia înainte de masă diminuează vârfurile glicemice, îmbunătățește sensibilitatea la insulină și reduce pofta de mâncare. Îl poți combina cu apă minerală, poți stoarce suc proaspăt de lămâie și poți adăuga o felie de portocală pentru a crea un mocktail delicios de oțet.

  • Păstrează ce e mai bun pentru final

Dacă iei doar o gustare dulce, zahărul ajunge direct în sânge și crește nivelul glicemiei. Pe de altă parte, desertul ajunge într-un stomac plin, ceea ce înseamnă că zahărul va fi absorbit mai lent. Prin urmare, vechea zicală ar trebui să vină cu o nouă clauză de renunțare: "Desertul ajunge direct la inimă... dar numai dacă este mâncat după masă!"

  • Ia Glucose Balance înainte de fiecare masă

Am păstrat cel mai puternic sfat pentru final! Capsulele noastre Glucose Balance conțin ingrediente de origine naturală uimitoare, care te eliberează de planificarea și programarea meselor propice glicemiei. Tot ce ai nevoie este o singură capsulă înainte de masă, iar glicemia ta va rămâne sub control. Gata cu devoratorul de prăjituri!

Glucose Balance ajută la:

  • Menținerea nivelului normal de zahăr din sânge
  • Scăderea poftei de dulciuri și de carbohidrați rafinați
  • Reducerea vârfurilor glicemiei după masă  
  • Îmbunătățirea controlului glicemic și reducerea nivelului de glucoză din sânge la post cu până la 25*%  
  • Îmbunătățirea stării de bine și a dispoziției

De reținut!

Echilibrarea zahărului din sânge și gestionarea greutății înseamnă mai mult decât numărarea caloriilor - este vorba de a consuma ceea ce trebuie la momentul potrivit! Cu toate acestea, uneori vrei doar să te bucuri de pizza așa cum ar trebui, nu-i așa? Margherita cu brânză, cu aluat alb pufos și fără legume, vă rog! Aici intervine Glucose Balance. Aceste capsule contribuie la menținerea sub control a glicemiei, la echilibrarea dispoziției și la diminuarea poftei de dulciuri. Gestionarea greutății nu a fost niciodată atât de ușoară!

Produse pentru tine

SĂNĂTATE
-25%
Preț special 97,99  RON Preț obișnuit 131,00  RON As low as 87,99  RON
Vezi produsul