TUMMYTOX blogs.

5 motive pentru care să consumi L-carnitină

Esti la dieta, faci o activitate fizică, consumi shake-uri de proteine ... dar mușchii nu vor să fie vazuți? Poate că ai nevoie de un impuls suplimentar - dar ce anume? Ai auzit vreodată de L-carnitină? Printre cei care doresc să piardă în greutate și să câștige masă musculare, L-carnitină este foarte bine cunoscută. Iată de ce!

image

L-carne ce?

L-carnitina este un aminoacid care ajută organismul să transforme grăsimea în energie.

Mai întâi de toate, trebuie să știi că L-carnitina nu este un stimulent ca multe altele care sunt folosite în mod obișnuit înainte de antrenament.

Este o substanță naturală și necesară pe care corpul nostru o sintetizează în cantități mici. Dar, din păcate, acest proces poate încetini, datorită unei diete neechilibrate, unei creșteri a eforturilor sau schimbărilor datorate îmbătrânirii.

Sarcina de L-carnitină este de a transporta cele mai multe dintre grăsimile pe care le mâncăm (acizi grași) în acea parte a celulei, care este responsabilă pentru arderea grăsimilor cu scopul de a produce energie - adică, în mitocondrie. Și numai aici, grăsimea este transformată în energie.

1. Pentru a arde grăsimea mai repede

Fără L-carnitină, majoritatea grăsimilor pe care le consumăm nu pot fi folosite pentru energie. Cu cât există mai multă L-carnitină, cu atât mai multă grăsime este consumată și cu atât este mai puțin depozitată sub forma de straturi de grăsimi.

2. Creșterea masei musculare

Când faci mișcare, corpul tău consumă mai multă energie. Deoarece L-carnitina crește consumul de grăsimi pentru energie, organismul nu mai consumă din resursele de proteine si glicogen (rezervele de zahăr în ficat și mușchi, concepute pentru cazuri de urgență). Aceasta înseamnă că în timpul antrenamentului nu vei pierde propriile proteine (adică masa musculară), ci rezervele de grăsime.

O altă influență pe care L-carnitina o are asupra masei musculare este reducerea micro-leziunilor la fibrele musculare care apar în mod normal în timpul fiecărui antrenament. Deoarece există mai puține leziuni musculare, există și mai puține leziuni ale receptorilor de testosteron. Studiile au arătat că L-carnitina crește și numărul de receptori ai testosteronului.
S-a arătat, de asemenea, că L-carnitina ajută la antrenarea mai intensă fără a te simți obosită.

3. Pentru o regenerare rapidă

L-carnitina ajută la accelerarea regenerării musculare prin diferite mecanisme.

Una dintre acestea este asociat cu rolul de L-carnitina în arderea de grăsime: deoarece organismul transportă grăsimea cu energia de la carnitină, rezervele de glicogen și proteinele lor sunt conservate. Rezultat: mai puține leziuni în timpul antrenamentului și regenerare mai rapidă.

Celălalt mecanism este de a preveni acțiunea radicalilor liberi care dăunează fibrele musculare - L-carnitina are de asemenea rolul de antioxidant în mușchi.

4. Pentru sănătatea sistemului cardiovascular

Prin eliminarea grăsimii din sânge, L-carnitina împiedică să dăuneze organismului. Astfel protejează sistemul cardiovascular și previne arterioscleroza ("înfundarea" vaselor de sânge).

5. Pentru o piele perfectă

Prin eliminarea grăsimii din sânge, se reduce și secreția excesivă de la nivelul glandelor sebacee din piele. Rezultatul? Pielea pare mai puțin grasă, cu mai puține coșuri și puncte negre.
 Cea mai pură L-carnitină de pe piață!

Carni Fit cu CarnipureTM conțin cea mai pură formă de L-carnitină de pe piața mondială. Creat de producătorul Lonza, direct din Elveția.
Efectele sale sunt dovedite științific: cu 16% mai multe grăsimi arse și transformarea grăsimii în energie de 5 ori mai rapidă!