TUMMYTOX blogs.

3 MOTIVE PENTRU CARE VITAMINA D ESTE FOARTE IMPORTANTĂ ÎN SLĂBIRE

Probabil ai auzit că vitamina D face minuni pentru sistemul imunitar. Dar ceea ce te-ar putea surprinde este că vitamina soarelui este, de asemenea, foarte importantă pentru slăbire. Citește mai departe și află cele 3 motive pentru care adăugarea acesteia în dietă te-ar putea ajuta în cele din urmă să scapi de kilogramele în plus.

image

Cercetările sugerează că un aport suficient de vitamina D poate contribui la sporirea pierderii în greutate. Cu toate acestea, aproape 50% dintre oamenii din întreaga lume sunt deficienți în această vitamină. Dar cum este posibil așa ceva, s-ar putea să întrebi? De obicei este vorba de o combinație de factori, dar cel mai surprinzător poate fi excesul de greutate.

Obezitatea - o posibilă cauză pentru deficitul de vitamina D

Conform studiilor, dacă suferi de obezitate, este posibil să-ți lipsească vitamina D. Acest lucru se datorează faptului că vitamina D este solubilă în grăsimi și cu cât ai mai multe celule grase, cu atât mai multă vitamina D trebuie să consumi, astfel încât fiecare celulă să obțină o cantitate suficientă pentru a funcționa corect. Are sens, nu? Dar obezitatea nu este singurul factor de risc pentru deficitul de vitamina D.

Alte cauze ale deficitului de vitamina D includ:

  •  lipsa expunerii la soare
  •  traiul departe de ecuator (latitudini de peste 37° la nord și sub 37° la sud)
  •  culoarea pielii mai închisă (melanina funcționează ca o protecție solară naturală)
  •  utilizarea de protecție solară
  •  aport scăzut de vitamina D din alimente (diete cu conținut scăzut de grăsimi, fără grăsimi, cu foarte puțin pește sau chiar fără pește)
  •  vârsta (mai ales dacă ai peste 60 de ani)

Cercetările arată: un nivel ridicat de vitamina D poate spori pierderea în greutate

Dar cum funcționează mai exact? Pe scurt, vitamina D susține progresul în slăbire pe 3 niveluri diferite:

1. Ajută la reducerea grăsimii corporale și poftei de mâncare

Pe lângă reducerea directă a formării de celule adipoase noi și prevenirea acumulării de grăsimi, un nivel suficient de vitamina D poate crește producția de serotonină (hormonul fericirii). Acest lucru poate juca un rol crucial în reducerea poftei de mâncare și aportului de calorii. Mai mult, nivelul ridicat de vitamina D are o legătură, de asemenea, cu creșterea nivelului de testosteron, care stimulează arderea grăsimilor și împiedică formarea celulelor noi de grăsime.

2. Menține mușchii și oasele în formă

E adevărat, vitamina D susține și sistemul musculo-scheletic. Ajută la furnizarea de minerale, în special calciu și fosfor. În acest fel, te ajută să menții oasele puternice și mușchii hrăniți, lucru deosebit de important în procesul de slăbire.

La urma urmei, poate vrei sa slăbești, dar cu siguranță nu dorești să reduci densitatea osoasă și masa musculară. Ca bonus, poate chiar ameliora durerile la nivelul mușchilor și oaselor, ceea ce este foarte binevenit atunci când vine vorba de antrenamente și practic orice fel de mișcare.

3. Susține sistemul imunitar

Și odată cu aceasta, bunăstarea generală. Nu este un secret faptul că menținerea echilibrului este crucială pentru sănătate. Dacă imunitatea ta este compromisă, atunci posibil și tot restul.

Nu te poți aștepta ca organismul să suporte o activitate fizică riguroasă și un aport redus de alimente, darămite să le transforme în slăbire, atunci când se chinuie deja să-și îndeplinească funcțiile de bază. De aceea, menținerea sistemului imunitar în formă este o condiție necesară pentru menținerea corpului în formă.

Stimulează slăbirea cu Vitamina D3 4000 IU

Formula noastră puternică cu 4000 I.U. (100 μg) de vitamina D3 este sub forma unor capsule ușor de înghițit, fără coloranți artificiali.

  • Formula puternică într-o doză mare cu 4000 IU (100 μg de vitamina D3)
  • Capsule mici, ușor de înghițit
  • Fără coloranți artificiali
  • Pentru 30 de zile