Știința confirmă: Viața e mai frumoasă când dansezi

Cea mai fericită perioadă a anului se apropie și cu toții avem nevoie disperată de o sărbătoare fără griji. Sezonul sărbătorilor este un moment în care ne întâlnim cu prietenii și familia - și petrecem mult timp în jurul mesei! Deși cu toții iubim sărbătorile, menținerea unei forme bune și a greutății poate fi destul de dificilă în această perioadă de răsfăț.

Dar poți fie să cedezi, să nu-ți faci griji cu privire la kilogramele în plus pe care le câștigi în mod inevitabil și apoi să muncești din greu pentru a scăpa de ele în anul viitor. Sau poți urma câteva sfaturile simple, pe care TummyTox le oferă: DANSEAZĂ !

image

Începe prin a te mișca ușor!

Faptul ca nu ai o sala de sport în apropiere, nu știi ce program de exerciții ar trebui să urmezi, sau nu ai lângă tine pe cineva care să îți ofere acea încurajare importantă sunt unele dintre cele mai comune scuze pentru a nu fi activăDar poți dansa! Ridică-te de pe canapea, pornește muzica și începe să te miști!

Mai multe studii au arătat că beneficiile dansului sunt uriașe! Să ne uităm la unele dintre cele mai importante.

Beneficii fizice

Corpul tău va fi recunoscător pentru fiecare mișcare pe care o faci, indiferent cât de distractiv esteDansul este un antrenament al întregului corp și reduce rigiditateaîmbunătățește mobilitatea articulațiilor, precum și flexibilitatea și forța musculară. Dansul regulat ne ajută să fim mai mobili și să avem o mai bună coordonare. Desigur, în funcție de tipul de dans, poate fi și un antrenament cardio grozav, cunoscut pentru efectele sale asupra sistemului cardiovascular.

În timpul unui dans de 30 de minute, poți arde aceeași cantitate de calorii ca în timpul unei sesiuni de înotsau o alergare de ușoară de 1/2 oră. Pentru a menține sau chiar a pierde în greutate, chiar are sens să-ți miști fundul!

Beneficii cognitive

Mulți dintre noi avem probleme în a rămâne concentrați. Sunt atât de multe distrageri și atât de multe lucruri care ne ocupă creierul încât nu există zi în care să nu fim stresați. Din fericire, cercetările au arătat că dansul poate îmbunătăți abilitățile cognitive, luarea deciziilor și starea de spirit. 

Senzația de fericire prin dans este enormă

Mișcându-ți corpul pe ritmul muzicii îți va crește nivelul de serotonină (serotonina este un hormon al bunei dispoziții). Deci poate fi o activitate ideală pentru toate momentele în care te simți frustrată sau demotivată. 

Cele mai bune 10 sfaturi TummyTox

Dansează de parcă nimeni nu te vede  - singură sau cu un partener - este mult mai bine decât să recurgi la obiceiuri nesănătoase de alimentație și alcool! În loc să mai ronțăi ceva la final de zi de noapte, fredonează melodiile tale preferate și dansează, dansează și dansează!

Mariah Carey - All I Want for Christmas

The Jackson 5 - Santa Claus is Coming to Town

John Legend - Bring me Love

Brenda Lee - Rockin' Around The Christmas Tree

The Ronettes - Sleigh Ride

Daryl Hall & John Oates - Jingle Bell Rock

Vianočný stromček - Taylor Swift

Ariana Grande - Santa Tell Me

Chuck Berry - Run Rudolph Run

Frank Sinatra - Let It Snow! Nech sneží! Let It Snow!

Dansează toată luna decembrie!

Intră în ritmul dansului zilnic și, împreună cu puțin efort precum o hidratare bună, un somn adecvat și suplimentele alimentare de înaltă calitate, care oferă un ajutor în plus pentru accelerarea metabolismuluiarderea mai multor grăsimi și menținerea nivelului normal de zahăr din sânge, alege să mergi pe drumul cel bun spre un an nou sănătos și fericit!

Încearcă-l!