TUMMYTOX blogs.

7 motive pentru care somnul este atât de important

Un somn bun este extrem de important pentru sănătatea și siluetă! De fapt, putem spune că este la fel de important să mâncăm sănătos și să facem exerciții fizice. Dar ce se întâmplă cu corpul dacă nu dormim suficient ?? Află aici ...

image

1. Lipsa somnului este mai periculoasă!

Știai că persoanele care dorm puțin au șanse mai mari să crească în greutate? De fapt, există chiar și cercetări care dovedesc că somnul scurt duce la obezitate.

2. Dormi bine mănânci mai puține calorii

Cercetările au arătat că cei care dorm puțin au o nevoie mai mare să mănânce mai multe calorii. Lipsa de somn distruge, de asemenea, echilibrul hormonilor și determină astfel o slabă reglare a apetitului.

Acestea includ nivelurile crescute de ghrelin (hormonul care stimulează apetitul) și scăderea nivelului de leptină (hormonul supresant al apetitului).

Dacă nu dormi suficient, probabil vei mânca mai mult!
Un studiu a descoperit că grupul care a dormit doar câteva ore, a doua zi a mâncat cu aproximativ 559 de calorii mai mult, comparativ cu zilele în care a dormit opt ore fiecare!

Acest lucru se întâmplă mai întâi pentru că petrecem mai mult timp treji, ceea ce ne oferă mai mult timp pentru a mânca și pentru că suntem obosiți, petrecem acest timp în fața televizorului. În al doilea rând, corpul care nu doarme își dorește alimente cu nivel caloric mare și de aici pornește și fapul că nu se mai poate controla mărimea porțiunii.

3. Somnul bun îmbunătățește concentrația și productivitatea

Somnul este important pentru multe funcții ale creierului. Și asta include memoria, productivitatea și performanța sarcinilor.

4. Somnul bun îmbunătățește activitatea fizică și productivitatea

Un studiu realizat pe mai mult de 2.800 de femei a constatat că privarea de somn a fost asociată cu mersul lent, performanțele slabe și dorința scăzută de mișcare fizică.

Ceea ce este logic, pentru că dacă nu dormim suficient, suntem foarte obosite și ne lipsește dorința și motivația pentru activitatea fizică. Și chiar dacă facem exerciții fizice, obosim mult mai repede. Drept urmare, vom petrece mai mult timp odihnindu-ne și nu vom oferi organismului șansa de a arde calorii!

5. Privarea de somn duce la depresie

Problemele de sănătate precum depresia sunt asociate cu lipsa somnului.

90% dintre persoanele care suferă de depresie s-au plâns de o calitate slabă a somnului!

6. Somnul bun sporește imunitatea

Într-un studiu, aceștia au descoperit că cei care dormeau mai puțin de șapte ore erau supuși de 3 ori mai mult să aibă răceală decât cei care dormeau opt ore sau mai mult.

Dacă ai răcit, asigură-te că dormi cel puțin 8 ore noaptea!

7. Visul ne influențează emoțiile și interacțiunile sociale

Dacă nu dormi suficient, întâlnirile tale nu vor fi confortabile. Un studiu a descoperit că persoanele care nu dorm suficient, nu reușesc să se exprime.

Imaginează-ți cât de mult s-ar supăra prietena ta dacă ți-ar spune niște vești fericite iar tu nu vei știi cum să reacționezi ... Mai bine dormi!

Un vis bun pentru sănătate și o siluetă subțire!
Din păcate, mulți oameni nu dorm suficient. Un studiu american a descoperit că 30% dintre adulți dorm mai ales mai puțin de 6 ore! Participanții la un studiu au dormit doar 5 ore timp de 5 zile, timp în care au avut o medie de 0,82 kg!

Împreună cu o dietă și exerciții sănătoase, un somn bun este crucial nu numai pentru sănătate, ci și pentru o siluetă subțire!

Scapă de câteva kilograme în plus cu băutura Night Burner
De aceea avem soluția perfectă! Băutura de ardere a grăsimii noaptea - te ajută să reduci senzația de foame seară, te ajută să adormi repede și bine și  cel mai important ... curăță corpul și ficatul pe parcursul nopții și topește grăsimea!