TUMMYTOX blogs.

5 gustări delicioase de vară, fără zahăr

Ai nevoie de idei noi pentru gustări de vară sănătoase? Descoperă 5 gustări care sunt perfecte de vară și pentru siluetă! + Rețetă pentru abdomen plat, bonus, la sfârșitul articolului !

1. Înghețată “Nicecream”

REȚETĂ DE BAZĂ :

236 g banane congelate coapte, feliate 

1-2 lingurițe de miere (opțional)

OPȚIUNI PENTRU GUST : 

Vanilie (rețetă de bază + 1 linguriță de extract de vanilie)

Căpșune (rețetă de bază + 1 cană căpșuni congelate, bio, dacă este posibil)

Matcha (rețetă de bază + 1-2 linguriță de matcha)

Ciocolată (rețetă de bază + 2 linguri pulbere de cacao)

Unt de nucă de ciocolată (rețetă de bază + 2 linguri pulbere de cacao + 2 linguri unt de nucă la alegere)

Unt de arahide (rețetă de bază + 2-3 linguri unt de arahide sau alt unt de nucă la alegere)

Caramel cu sare de mare (4 până la 6 curmale + puțină sare de mare)

CONGELEAZĂ BANANELE COAPTE :

Asigură-te că începi cu banane coapte. Cojește și feliază în felii de 1/2 cm pentru o amestecare mai ușoară. Apoi se adaugă pe o foaie de copt și se congelează până când se îngheață (3 până la 4 ore sau peste noapte).

AMESTECĂ ÎN ROBOT :

Adaugă bananele înghețate într-un robot de bucătărie echipat cu braț sub formă de ”S” și amestecă în jur de 4-5 minute sau până ce conținutul va fi omogen și cremos. Va trebui să te oprești din când în când pentru a curăța marginile. 

GUST:

Este ușor să îți personalizezi înghețata! Pur și simplu adaugă cantitățile recomandate ale fiecărui ingredient la înghețata ta și amestecați până la netezire. Dacă ai o aromă de căpșuni, îți recomandăm să le adaugi la început bananele neamestecate pentru o textură mai bună.

CONGELEAZĂ:

În acest moment, ai o înghețată de banane cu textura moale. Pentru a obține o textură de înghețată, întinde amestecul într-o tigaie acoperită cu pergament și congelează timp de 2-3 ore. Apoi, folosește o lingură de înghețată! Dacă este prea ferm, lasă să se dezghețe puțin, să se înmoaie.

CONSERVARE:

Păstrează maxim 1 săptămână în congelator.

2. Baton cu energie ciocolată-avocado

250g curmale

200 g nuci mărunțite la alegere (de ex. Pecane, migdalele etc.)

1 avocado mare, copt

86g seminte de chia 

50g pulbere de cacao neîndulcit

50g fulgi de nucă de cocos

1. Pe o farfurie pătrată (de preferință 20cm x 20cm) cu hârtie de copt, lăsând hârtie suplimentară în jurul marginilor pentru a facilita îndepărtarea. Unge ușor cu uleiul ales.

2. Într-un procesator de alimente, adaugă curmalele, avocado și 200g de nuci, rezervând 50g de nuci pentru mai târziu. Amestecă până când amestecul se omogenizează și se lipește. Adăugați semințele de chia, pudra de cacao și nuca de cocos. Se amestecă până se combină, curățând marginile, dacă este necesar. 

3. Transferă amestecul într-un bol și încorporează cele 50g de nuci rezervate. Se amestecă bucățile de ciocolată. Amestecul va fi lipicios și gros. Apasă amestecul în tava pregătită. Garnisește cu nucă de cocos. Acoperă și refrigerează până când este suficient de ferm pentru a tăia în batoane. 

4. Păstrează batoanele într-un recipient etanș și refrigerează până când sunt gata de mâncat.

3. Rulouri de primăvară cu fructe proaspete

8 căpșuni

½ pepene 

1 piersică

1 mango

1 măr

1 lămâie

Buchet de mentă

8 hârtii de orez

Pentru sos:

1/4 cană miere (sau agave)

suc de la 1 lămâie

3 linguri de apă, pentru a dilua sosul, dacă este necesar

Potrivești pepenele, mango, mărul și piersica.

Taie căpșuna în felii.

1. Într-un bol mare, adaugă apă caldă și înmoaie hârtia de orez pentru aproximativ 20 de secunde. Când începe să devină moale, scoate-l din apă. Dacă pachetele sunt prea lipicioase pentru a fi folosite, înseamnă că au petrecut prea mult timp în apă. Învelișul trebuie să fie flexibil, dar ușor ferm, deoarece se va înmuia în timp ce pui umplutura.

2. Așează hârtia de orez cu o parte netedă pe o placă de tăiere. Pune fructele în mijlocul pachetului. Adaugă câteva frunze de mentă.

3. Începe să rulezi ca un burrito. Îndoaie ambalajul peste umplutură, pliază în două părți și rotește pentru a sigila. Ai grijă cum rulezi, deoarece ambalajul se poate rupe.

4. Pentru sos: amestecă toate ingredientele și servește cu rulourile tale.

4. Gustări sănătoase de banane, unt de arahide și ciocoată neagră

3 banane coapte

5 linguri unt de arahide natural

Chipsuri de ciocolată neagră 90g

2 lingurițe de ulei de nucă de cocos

1. Cojește și taie bananele în felii de aproximativ 1 ½ cm grosime.

2. Pregătește o foaie mică de copt. Pune aproximativ 1/2 linguriță de arahide pe o felie de banană și acoperă cu o altă felie de banană pentru a face un mic sandviș. Continuă acest lucru până când toate feliile de banană sunt utilizate și ai aproximativ 30 de gustări. 

3. Pune la congelator să se întărească aproximativ 1 oră.

4. După ce gustările de banane au fost la congelator mai mult de o oră, topește ciocolata și uleiul de cocos într-o cratiță cu fund dublu sau în cuptorul cu microunde.

5. După ce ciocolata s-a topit, înmoaie fiecare gustare de banană înghețată în ciocolata topită, astfel încât jumătate din fiecare, să fie acoperită. Poți înveli tot cu ciocolată, dar vei avea nevoie de mai multe chipsuri de ciocolată.

6. Puneți gustările acoperite cu ciocolată pe hârtie. Pune înapoi la congelator pentru a se întări pentru aproximativ 15 minute.


5. Țepi de fructe curcubeu

7 zmeură

7 căpșuni decojite

7 bucăți de mandarină

7 cuburi de mango decojite

7 bucăți de ananas decojit

7 bucăți de fructe de kiwi decojite

7 struguri verzi

7 struguri roșii

14 afine

Ia 7 țepușe din lemn și pune următoarele fructe pe fiecare - 1 zmeură, 1 căpșună, 1 felie de mandarină, 1 cub de mango decojit, 1 bucată de ananas decojit, 1 bucată de kiwi decojită, 1 strugure verde și 1 roșu și termină cu 2 afine.

+ BONUS : Rețetă Ceai Rece de Slăbit

1L de apă

3-4 pliculețe de ceai Skinny Me

Câteva frunze de mentă

Câteva linguri de miere

Opțiune: o mână mică de mure, pentru un gust mai fructat

Într-un ulcior de apă la temperatura camerei, înmoaie 3-4 pliculețe de ceai Skinny Me, frunze de mentă și mure, dacă vrei. Lasă să stea 1 sau 2 ore. Adaugă puțină miere. Se amestecă bine cu o lingură lungă sau cu o spatulă cu un mâner lung. Se toarnă într-un pahar cu cuburi de gheață și te bucură de prospețime!