5 diete a la carte: alege dieta care ți se potrivește
Pentru a pierde în greutate, mai ales atunci când ai obiective ambițioase, trebuie să mănânci sănătos și să găsești o dietă care să funcționeze pentru tine. Ceea ce este bun pentru unul nu este neapărat cel mai potrivit pentru celălalt.
Vrei să te hrănești alimentezi pentru pierderea în greutate, dar nu știi pe care să alegi?
Iată 5 diete sau regimuri, cu care multe persoane au avut succes în planurile lor de slăbit. Tu pe care îl vei alege?
1: regimul mediteranean
O dietă cu stil de viață axat pe produse proaspete disponibile în țările mediteraneene în secolul XX. Timp de 3 ani consecutivi, această dietă a fost aleasă ca cea mai bună de nutriționiștii americani.
Ce să mănânci? Legumele și fructele proaspete, peștele, semințele, nucile și uleiurile ar trebui să fie vedetele farfuriei. Păsările de curte, ouăle și produsele lactate pot fi folosite cu moderație, iar carnea roșie din când în când.
Ce trebuie să eviți? Bomboane, alimente procesate - incluzând vita și cerealele.
Rezultate și avantaje? Nu este una dintre cele mai rapide diete, dar este cu siguranță una dintre cele mai durabile - una relativ ușor de urmărit pe termen lung. S-a demonstrat că dieta mediteraneană ajută la pierderea în greutate, la menținerea unei greutăți sănătoase și la prevenirea atacurilor de cord, a accidentelor vasculare și a diabetului de tip 2.
Ideal pentru cine? Cauți o metodă alimentară durabilă care să aibă și beneficii pentru sănătate. Pierderea rapidă în greutate nu este ceva care te interesează și chiar nu îți plac dietele de slăbire riguroase. Îți place să gătești cu plante, dar îți place să adaugi și pește, păsări de curte sau produse lactate pentru complexitatea aromelor. Bonus? Dieta mediteraneană este bogată și plină de culoare, iar întreaga familie se poate alătura călătoriei tale.
Cum să începi? Simplifică-ți viața și planifică mai departe. Tocana de legume este o cină bogată și minunată care poate fi lăsată la frigider câteva zile. Pentru prânz, crează o farfurie pe jumătate acoperită cu legume proaspete sau fierte. Adaugă pește la grătar, copt sau fiert, ouă sau păsări de curte pentru a umple un sfert din farfurie. Adaugă fasole, cereale integrale sau cartofi pentru a umple a doua treime. Condimentează-l cu uleiuri, semințe sau nuci. Pentru micul dejun, iaurtul grecesc cu ovăz și fructe proaspete sau frittata de ou sunt alegeri grozave.
2: regimul 1200 calorii
Mai mult decât o dietă, este regula de aur a pierderii în greutate cu rezultate performante. Dieta de 1200 de calorii este o dietă scăzută în calorii, care reduce la minimum aportul alimentar și este în continuare în siguranță. Cu toate acestea, nu este recomandabil să mergi pe dieta de 1200 calorii, pe termen lung.
Ce să mănânci? Poți mânca orice dorești, atâta timp cât mănâncii mai puțin de 1.200 de calorii pe zi.
Ce trebuie să eviți? Nu este nimic de evitat în această dietă, dar recomandăm în continuare să consumi multe legume și alimente neprocesate.
Rezultate și avantaje? Este posibilă pierderea rapidă în greutate, dar cu potențialul temutului efect yo-yo.
Ideal pour cine? Vrei să slăbești câteva kilograme în cel mai scurt timp posibil, dar nu îți plac restricțiile alimentare. Înțelegi valoarea calorică a alimentelor sau sești gata să îți monitorizezi aportul caloric cu ajutorul unui contor de calorii. Ai de gând să revi la normal când scazi în greutate sau să îți îmbunătățești treptat stilul de viață - dar deocamdată, ai nevoie doar de o pierdere în greutate rapidă pentru a te motiva.
Cum să începi? Descărcă o aplicație de contorizare a caloriilor și începe să urmăești tot ce mănânci. Poți ajunge la 1.200 de calorii foarte rapid dacă mănânci alimente extrem de procesate și bei alcool, așa că îți sugerăm să îți urmărești porțiile. Pentru unii oameni, este mai ușor să pregătească un mic dejun și o cină sănătoși și să mănânce ceea ce își doresc la prânz. Alternativele cu conținut scăzut de carbohidrați, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi, proteinele slabe, albusurile de ou și legumele fără amidon sunt toate foarte mici în calorii și sunt perfecte pentru o dietă scăzută în calorii.
3: regime slab în glucide sau keto
Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați și-au reluat popularitatea în ultimul secol. Principala lor diferențiere este un aport redus de carbohidrați; mai puțin de 100 g. Dieta keto este o dietă extrem de scăzută de carbohidrați, care furnizează mai puțin de 50 g de carbohidrați nete pe zi - în mod ideal 20 g de carbohidrați neti.
Ce să mînânci? Toate grăsimile - de origine vegetală sau animală, legume verzi cu frunze, legume amidonice, fructe cu conținut scăzut de zahăr și proteine moderate.
Ce să eviți? Dulciuri, alcool, cereale, tuberculi, linte și fasole, legumele cu amidon, alimente procesate cu adaos de zahăr, băuturi răcoritoare etc.
Rezultate și avantaje? Este posibilă pierderea în greutate mai rapidă, concentrație crescută și energie crescută (odată ce a fost atinsă cetoza)
Ideal pentru cine? Vrei să slăbești rapid și plănuiești să o transformi într-un stil de viață. Nu-ți pasă de dulciuri și alcool sau cel puțin ești pregătită să-ți iei la revedere. Chiar dacă începutul poate fi un pic dificil atunci când faci o schimbare atât de radicală, ești hotărâtă și, în general, nu vei avea o problemă cu alimentația, dacă sunt promise rezultate rapide.
Cum să începi? îți sugerăm să te relaxezi și să reduci treptat aportul de carbohidrați. Descarcă o aplicație de contorizare a caloriilor și începe să calculezi tot ceea ce mănânci pentru a vedea câți carbohidrați consumi acum.
Încearcă să reduci aportul de carbohidrați sub 100 g de carbohidrați net pe zi (acesta este aportul de carbohidrați fără fibre). Bea multă apă și mănâncă multe legume cu frunze și legume cu conținut scăzut de carbohidrați.
După aceea, redu aportul de carbohidrați în fiecare săptămână până când scazi sub 50 g de carbohidrați net pe zi. În timpul tranziției, te poți simți puțin slăbită în condiții de vreme. Fără griji. Va trece. Trebuie doar să bei multă apă, să dormi suficient și să aștepți câteva zile.
4: regim de post intermitent
Este un instrument puternic de pierdere în greutate și cu siguranță una dintre cele mai populare tendințe de pierdere în greutate acum. Decât să te concentrezi pe CE Mănânci, postul intermitent sugerează să te concentrezi LA CÂND mănânci. Există mai multe versiuni ale acestuia, dar una dintre cele mai frecvente este să mănânci 5 până la 8 ore pe zi, iar restul nu.
Ce să mănânci? Poți mânca ce vrei, dar doar în acel interval de 5-8 ore pe zi.
Ce eviți? Evită gustările în orele de post.
Ideal pentru cine? S-ar putea să fie perfect dacă ești unul dintre acei oameni care sare micul dejun sau care nu are probleme cu gustările târzii de noapte. În general, nu ai probleme de disciplină, dar nu vrei cu adevărat să eviți unele dintre alimentele preferate doar pentru a pierde în greutate. Vrei să slăbești ceva, dar nu te grăbești.
Cum să începi? Gândește-te ce e mai ușor pentru tine - sari peste micul dejun sau să nu mănânci târziu? După ce ai stabilit când ar putea fi ultima ta masă din zi, gândește-te cum s-ar putea încadra un post de 12 sau 14 ore. (Probabil ai deja un post de 12 ore.) Dă-ți câteva zile pentru a te obișnui. Când simți că ieși din el, începe încet să prelungești perioada de post până când ajungi la un post de 16 ore sau mai mult.
5: regim pe bază de legume
Dieta pe bază de legume implică evitarea produselor de origine animală - totul, de la produsele lactate la pește și carne. Deoarece este concentrată pe consumul multor fructe și legume și grăsimi sănătoase care se găsesc în nuci și semințe, această dietă - dacă nu prea restrictivă - poate fi un stil de viață excelent cu multe beneficii pentru sănătate - inclusiv pierderea în greutate.
Ce să mănânci? Toate fructele și legumele, nuci, semințe, tofu, tempeh, seitan, fasole și leguminoase, cereale, uleiuri, ciuperci și alge. Mulți vegani mănâncă, de asemenea, produse prelucrate precum iaurt vegan, brânză, fursecuri, ciocolată, înghețată, cereale, carne falsă și mese gata.
Ce să eviți? Veganii care sunt mai restrictivi și mai conștienți de sănătate, evită zahărul, carbohidrații prelucrați, uleiurile de nucă și unturile de calitate slabă, băuturile acidulate și alcoolul.
Ideal pentru cine? Vrei să slăbești, dar încet și durabil. Îți plac legumele și vrei să le incluzi în toate mesele tale. Nu îți plac multe restricții în timpul unei diete, dar nu ai nicio problemă să mănânci multe legume și fructe, cereale și leguminoase neprocesate, fasole, semințe și nuci. Când îți dorești cu adevărat unele dintre felurile de mâncare vechi, vei căuta doar o alternativă vegană - chiar dacă uneori nu este 100% sănătos.
Cum să începi? În primul rând, nu trebuie să mergi niciodată până la capăt. Poți fi sigură că consumul de produse animale din când în când nu va reduce efectul pozitiv al legumelor pe care le consumi zilnic. Potrivit profesioniștilor în nutriție din Statele Unite, care aleg cele mai bune diete în fiecare an, dieta flexitară este una dintre preferate.
Ceea ce face o alimentație sănătoasă este: multe legume, fructe bogate în antioxidanți precum fructe de pădure, citrice și rodii, suficiente grăsimi - saturate și nesaturate - multă fibră și suficiente proteine. Combinarea leguminoaselor, fasolea și boabele în fiecare zi îți va oferi suficiente proteine - dacă mănânci suficient.
Dacă vreii să te asiguri că mănânci suficient și oferi corpului tău toți aminoacizii (elemente proteice) de care corpul tău are nevoie, poți descărca o aplicație de contorizare a caloriilor pe telefon și să urmărești calitatea aportului produselor alimentare.
Și nu uita - ouăle, puiul copt sau o felie ocazională de brânză nu îți vor strica dieta. Cu toate acestea, dacă descoperi că te simți bine cu noua ta dietă și decizi să o faci un stil de viață, caută suplimentele alimentare de care veganii au nevoie.
O dietă 100% vegetală pe termen lung poate duce la deficiențe în: vitamina B12, vitamina D, acizi grași omega 3, zinc și fier.
Transformă-ți corpul înainte de vară, grație unei alimentații sănătoase și produselor TummyTox !
Produse pentru tine
Te-ar putea interesa